30 de març 2011

41 dies sense TV3

"Polònia" TV3 2/10/2010
Al País Valencià faran "Bratislava"
http://www.tv3.cat/videos/3036790/Al-Pais-Valencia-faran-Bratislava

A Castelló VOLEM TV3
Demà dijous, 31 de març, a les 19:45 
tindrà lloc una performance en favor de TV3. 
Les persones interessades en participar-hi han de dur una jaqueta desabotonable o despassable, i a sota una samarreta de Volem TV3 --si no en teniu les hi podreu adquirir-- i han de presentar-se al Casal Popular, carrer d'Amunt (Alloza)
ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ


El Temps de Martí Anglada "Polònia",TV3
POLÒNIA. Un univers paral·lel
zàping - www.avui.cat  Gemma Busquets - 26/03/2010 
Que Polònia ha creat un univers paral·lel –a l'estilFringe–, una Catalunya de l'humor en miniatura, és indiscutible. En els cinc anys i un mes escaig quePolònia és a la graella, el programa ha passat de fixar-se únicament en els polítics a abraçar altres realitats: la de la tele, per exemple. I són els gags que ens agraden més perquè deriven cap a terrenys d'una absurditat genial. Són de més bon veure que els que transcorren a La Moncloa. Parlem de L'hora del lector, per exemple. No trobarem cap gag que no sigui de col·leccionista. I fa temps que els polítics han deixat de ser la troballa, el personatge revelació; des del paranoic Acebes que feia Bruno Oro, diria. Ara ho són els periodistes, l'star system de TV3: començant per Josep Cuní i Pilar Rahola i continuant per Mikimoto i el Mini Molina –no en Molina– fins a Albert (llavis molsuts) Om, Antoni Bassas i recentment la imitació que fa Manel Lucas de Martí Anglada. Per exemple, dijous, el gag dels homes del temps amb l'aparició del Mini Anglada em va recordar un espectacle de guinyols i l'espectador –com un nen– assegut davant dels ninots. La paròdia de Molina fa molts posats i s'enfada i es mou com si fos un titella. O la imitació de Monegal com un avi entranyable que ja repapieja, fent parella amb el seu canari Pepitu, el veritable crític televisiu. I és que els referents televisius tenen l'habilitat de connectar fàcilment i d'aquí que a Joana Ortega li van donar el paper d'Ermessenda. A en Duran i Lleida –que sempre el pinten queixós– el podien haver fet sortir a un gag d'Infidels. I convidar l'Aina Clotet a fer un cameo.

La prohibició de TV3 al País Valencià ha estat l’objectiu permanent de l’espanyolisme constitucional
La llavor unitarista contra TV3SALVADOR CARDÚS  21/02/2011  www.ara.cat


Foto: www.e-noticies.cat
No és fàcil afegir arguments des de la més gran de les indignacions, sobretot quan la ràbia ja neix de la raó. Vull dir que, quan dijous a la nit vam saber que el senyal de TV3 s’havia apagat completament al País Valencià, la irritació no partia, si més no per als catalans que vivim a Catalunya, d’un fet que afectés directament la nostra experiència, sinó de la consciència que en una part de la nostra nació plena s’hi trepitjaven els drets de les persones a la lliure informació i s’intentava, per enèsima vegada, agredir la unitat de la llengua catalana. La història de TV3 al País Valencià és, alhora, la d’una lluita resistent i exemplar a favor de la llibertat i la cultura, liderada per Eliseu Climent i ACPV, i la d’una infàmia en contra de l’intercanvi lliure d’informació i la unitat d’una nació cultural comuna de gairebé una dotzena de milions de ciutadans.

La història d’aquesta infàmia perpetrada primer pels governants socialistes i després pels governants popularistes -déu me’n guard de dir-ne populars – és exemplar de la naturalesa política del monstre d’Estat creat per la Constitució espanyola del 1978. Vull dir que el final de l’autonomisme que va certificar la recent sentència del Tribunal Constitucional té la llavor inscrita en el nucli de la mateixa Constitució espanyola. Efectivament, a la Constitució ja hi havia la cautela d’impedir cap tipus de federació i relació formal entre “comunitats autònomes”, pensada específicament per als catalans de les Balears, el País Valencià i Catalunya. 
Ha estat més fàcil que Andalusia establís convenis de cooperació amb l’Equador, posem per cas, que no que ho fessin el País Valencià i Catalunya, que ho teníem explícitament prohibit. Un esperit veritablement autonomista no sembla que hagués hagut de posar aquesta mena d’impediments si no és que des d’Espanya ja es concebia aquest model com l’oportunitat per culminar la històrica voluntat de fragmentació de la nació catalana, que descriu amb tanta perfecció Joan Francesc Mira a Sobre la nació dels valencians (Edicions 3 i 4, 1997).

El cas és que, en tots els terrenys, la Constitució espanyola i el seu autonomisme han marcat un retrocés permanent en les relacions i els intercanvis entre els territoris de cultura i nació catalanes. I, esclar, si l’aparició de TV3 ha estat l’instrument més transcendental per a la recuperació de l’espai públic de la llengua catalana, des del primer moment, la seva censura i prohibició al País Valencià ha estat l’objectiu permanent de l’espanyolisme constitucional. I, cal dir-ho, s’havia de ser molt cec per no voler-ho entendre així. Des dels intents de José Barrionuevo per tancar el primer repetidor el 1985 a cops de tricorni armat, passant per l’inefable Alfonso Guerra que avalà una segona envestida el 1986, fins als governs de Zaplana i ara Camps, hi ha una successió coherent i imparable d’agressions, sempre avalades constitucionalment, en contra de la llibertat dels individus, la cultura i la nació dels catalans.

Per tant, que ara s’hagi arribat al tancament definitiu de TV3 -encara que el terme definitiu no existeix al vocabulari de l’incombustible Eliseu Climent- no és que sigui l’expressió d’alguna cosa nova, sinó la culminació de la més vella de totes. No és que la Constitució tingués en el seu origen un esperit autonomista que ara ha tocat sostre i que, per tant, no ens permet anar més lluny, com ridículament solem interpretar des del solipsisme principatí. Vist des del conjunt del territori de la nació cultural, la realitat sempre es fa enormement més clara: és des del seu origen que la Constitució espanyola ha estat un instrument de disgregació de la nació, la llengua i la cultura catalanes. Només per posar un exemple, en una recerca que vaig fer a finals dels anys noranta per a la Fundació Jaume Bofill i amb la col·laboració de col·legues de les universitats del País Basc i de Santiago de Compostel·la, quedava empíricament demostrat que l’Espanya de les autonomies, en el camp de la difusió de premsa, no tan sols no havia reforçat els respectius espais comunicatius regionals, sinó que havia comportat l’entrada massiva de premsa espanyola editada a Madrid. Llavors en diguérem premsa “de penetració”, encara que el nom polític precís hauria estat el de premsa d’ocupació. És a dir, les dades mostraven un evidentíssim i paradoxal avenç de la dependència informativa respecte del centre polític espanyol, amagat pel miratge d’un suposat i enganyós autonomisme.

Per si algú encara es resisteix a l’evidència, l’apagada de TV3 ha coincidit amb l’acceptació per part del Tribunal Constitucional del recurs en contra de la llei de consultes catalana, que l’ha apagat també fins a nova ordre. Tinguem-ho clar: no és una coincidència casual, sinó que parlem exactament del mateix. Parlem dels darrers estertors en la culminació del projecte criminal de la Constitució espanyola en contra de les nacions no espanyoles. Una culminació frustrada, esclar, perquè els ho impedirem.

El País Valencià a la cua en creiximent i renda
Vicent Galduf, 28/03/2011 - http://blocs.mesvilaweb.cat/vicentgalduf

Per bé que des del Consell i el PP se'ns vullga vendre una realitat creada de forma fictícia, les dades objectives emeses pel Banc d'espanya al seu resum del 2010 són aclaridores de la realitat vital. En llenguatge capitalista, l'economia al País Valencià decreix més que la resta de l'estat espanyol i la renda per capita que tenim també és molt inferior a la mitjana i abismalment més baixa que la de països com Euskadi i Catalunya.

Foto: www.picam.info
Les dades són que mentre el Producte Interior Brut d'Espana (i olé) va decréixer un 0,1% el 2010, el País Valencià ho va fer un 0,6%. I com qui no es consola és perquè no vol, s'ha de dir que només estem millor que Andalusia, Castella la Manxa i Canàries.

Pel que fa a la renda per capita, el País Valencià es quedà en 20.465 euros per habitant, 3.000 per davall de la mitjana espanyola, que és de 23.063 i 4.000 menys que la mitjana europea, de 24.486 euros.
No podem ni comparar-nos amb Euskadi, que té una renda per càpita de 31.314 euros, és a dir 11.000 euros més a l'any que els valencians. Mentre els valencians ens afonem cada vegada més caminant cap a la pobresa d'allò que es coneix com el primer món, altres van en Ferrari rient, aliens a la realitat i comportant-se com si foren xiquets.

Google considera el català una de les 10 llengües més actives del món

Representants de l'empresa americana ressalten l'alt nivell de presència de l'idioma en relació al seu nombre de parlants. 

El català es troba ja entre les 10 llengües més actives del món. Així ho han assegurat aquest divendres els representants de l'empresa Google en una ponència realitzada en el segon congrés Convit, celebrat a Reus i que tracta sobre empresa, llengua i immigració. Els delegats de l'empresa americana han remarcat l'alt nivell de presència del català en relació al seu nombre de parlants, 10 milions de persones, i han explicat les diferències de rànquing entre les llengües que tenen una activitat més enllà de les seves fronteres territorials i aquelles que només tenen activitat localitzada dins el seu àmbit territorial.

Com ja sabreu, Acció Cultural del País Valencià no ha pogut pagar la multa de 600.000 euros (ara ja 800.000) que li va imposar el Govern valencià per no tallar les emissions de TV3 al País Valencià dins del termini de pagament voluntari. Per això, a partir d'ara ha de suportar un recàrrec sobre aquest import que suposarà haver de pagar al voltant de 50 dies, quantitat que una entitat com la nostra sense ànim de lucre no pot assumir. 

És per això que necessitem el vostre ajut, ja que el temps se'ns acaba, i si no fem front al pagament s’iniciaria un procés d’embargament dels nostres comptes corrents i béns mobles i immobles. Us demanem, doncs, el vostre suport econòmic. 
Ens podeu ajudar de tres maneres:
1. Hi ha bons de 5, 10, 20, 30 i 50 euros, i podeu agafar-ne tants com vulgueu, a qualsevol Casal d'ACPV o a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (C/Sant Ferran, 12) de València, per a repartir-los i vendre’ls entre els vostres familiars i amistats. 
2. Podeu fer donacions als comptes corrents:
2100 0700 12 0200294927
2077 0001 27 3103581289
3. Podeu explicar-ho als familiars i amistats perquè col·laboren en la venda de bons i en fer que més persones participen en la recollida d'aportacions per a fer front a les multes.
Si voleu més informació, telefoneu al vostre Casal o a l’OCCC (96 315 77 99 ext 209)

Agenda de MOBILITZACIONS:
Dissabte 2 d'abril
12:00h. Dènia (Marina Alta). Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
19:00h.  Oliva (La Safor). Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament.
Divendres 8 d'abril  nou
20:00h. Dénia (Marina Alta).Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
Dissabte 9 d'abril   nou 
12:00h. Pedreguer (Marina Alta)Manifestació per TV3 des de la Rodona del Sequier (Avda Constitució, cantonada C/Tirant lo Blanc). ConvocaCasal Jaume I de Pedreguer.
 ENQUESTA  VOTA!

FOTOGRAFIES             
Pedreguer, 25/03/2010
València, FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps
MÉS FOTOS A:
QUÈ PUC FER?
Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289




Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:
Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.  http://dl.dropbox.com/u/2776616/QUEIXA%20PEL%20TANCAMENT%20DE%20LA%20 TV3.doc i pitjar el botó "Enviar".
Podeu votar a l’emquesta del diari Levante
Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals:
Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalana

RECOMANACIONS

TV3 en directe per internet:
TV3 per iPhone:


La Xarxa Vives d’universitats rebutja el tancament de TV3
http://www.upc.edu/saladepremsa/al-dia/mes-noticies/la-xarxa-vives-d2019universitats-rebutja-el-tancament-de-les-emissions-de-tv3-al-pais-valencia

La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada