20 de març 2011

31 dies sense TV3


ACPV no pot pagar les multes fixades pel govern valencià www.vilaweb.cat 
Avui s'acaba el termini per pagar els 600.000 i escaig de les sancions 
foto: www.vilaweb.cat
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) no ha pagat els 600.000 euros i escaig de les dues sancions que li ha imposat el govern valencià per haver emès TV3. Avui s'acabava el termini per fer-ho. El coordinador de l'entitat, Toni Gisbert, ha explicat que a partir d'avui comença un procés de constrenyiment, amb penalització d'un 20%, que els obligaria a pagar uns 800.000 euros, més interessos, en un termini aproximat d'un mes. En cas de no poder reunir aquests diners, començaria l'embargament de comptes, subvencions pendents i béns. Gisbert diu que l'entitat explora algunes vies per poder pagar les multes, però que ara com ara no té la seguretat de poder reunir tots els diners. 'Com a associació cultural sense ànim, de lucre la quantitat ens sobrepassa i demanem un ajornament i un fraccionament que la Generalitat Valenciana ens nega; per tant, hi ha una voluntat d'ofec econòmic, perquè és evident que saben que no podem reunir eixa xifra', lamenta Gisbert.
Tot amb tot, ACPV considera que el govern valencià no té competències per a sancionar, d'acord amb la Comissió del Mercat de Telecomunicacions. L'entitat ha presentat un recurs al Tribunal Suprem espanyol, però 'mentre el Suprem no decidesca, els processos continuen i els processos de multes són executius. Ens podem trobar, doncs, que ens donen la raó quan ja hem pagat les multes i hem tancat TV3', lamenta Gisbert. 

Les sancions corresponen a cadascun dels repetidors que el govern valencià va precintar el 2007: la Carrasqueta (Alacantí), Alginet (Ribera Alta) i Llosa de Ranes (Costera). ACPV ja va pagar una primera multa de 126.943,90 euros, però té pendents dues multes de 300.000 euros cadascuna, més els interessos, als quals s'ha d'afegir ara la penalització per no haver pagat en el termini previst.

A Algemesí volem TV3

Sánchez-Camacho reclama els mitjans tècnics per fer possible la reprocitat entre Canal 9 i TV3

El vicepresident de la Generalitat Valenciana diu ara que assumeix "el compromís del govern per tal que es vegi TV3" al País Valencià
www.social.cat
La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha destacat el "compromís" del govern valencià en favor de la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal9. La líder popular s'ha reunit a València amb el vicepresident de la Generalitat Valenciana, Vicent Rambla, i ha reclamat els mitjans tècnics per fer possible la reciprocitat entre els dos canals públics. A més, Camacho ha assegurat que "la responsabilitat és del govern espanyol que ha d'habilitar un tercer múltiplex com el que ja existeix a Catalunya".
Per la seva banda, el vicepresident valencià, ha dit que "amb tota rotunditat" ha assumit el compromís de la Generalitat Valenciana "per tal que es vegi TV3" al País Valencià. També, Rambla ha lamentat que "s'escolten moltes crítiques pel tall de la televisió pública catalana al País Valencià però cap crítica de perquè Canal 9 no es veu a Catalunya". A més, el número dos de l'executiu de Camps ha remarcat que "des del govern valencià no s'han tancat les emissions de TV3 sinó que l'entitat privada que contribuïa a les emissions il·legals ha decidit deixar-ho de fer". 

La presidenta del PPC s'ha reunit amb el vicepresident valencià en absència de Francisco Camps, que ha endarrerit la seva agenda a causa dels problemes de salut derivats d'un principi d'hèrnia discal que arrossega. Camps, però, sí que ha estat present en la visita del president del PP, Mariano Rajoy, a les Falles.

Concentració a Vic en defensa de TV3
al País Valencià

La protesta, organitzada per la CUP, s'ha fet aquest divendres. 
Maulets Osona, ERC Osona i Òmnium Cultural s'hi han adherit

Concentració a Vic en defensa de les emissions de TV3 
al País Valencià Foto: Adrià Costa   www.naciodigital.cat

“Amb aquest acte volem fer front i palesar els constants entrebancs 
als quals ens veiem sotmesos els catalans, siguem d'on siguem, i 
demostrar que malgrat els impediments als quals ens veiem sotmesos 
no cessem en el nostre afany de créixer com a poble i com a cultura. 
La televisió és, actualment, un dels mitjans de comunicació més utilitzat 
i prohibir-ne les emissions per caràcter polític demostra que no podem 
abandonar la defensa dels nostres drets”, diuen des de la secció local 
de la CUP.

La periodista que va recomanar Rajoy per a Canal 9 www.levante-emv.com

foto: www.levante-emv
La firma de Mamen Gurruchaga es la última píldora editorializante que Radiotelevisió Valenciana (RTVV) receta a sus telespectadores. El microespacio, de un minuto de duración, en el que la periodista afincada en Madrid ofrece ante las cámaras su opinión sobre un tema de política nacional, se ofrece los miércoles y viernes dentro del programa nocturno que conduce José Luis Torró en el canal Nou24, entre las 22.15 y las 23.15 horas. 
El producto empezó hace algo más de dos meses, inicialmente sólo un día a la semana y ahora se ha extendido a dos. Gurruchaga es colaboradora prácticamente fija en el programa DBT de Isabel Durán, donde es conocida por sus opiniones radicales, que no excluyen palabras malsonantes. Tras participar en este debate los martes por la noche, a la mañana siguiente regresa a las instalaciones de Burjassot para grabar en el control de realización del estudio 3 sus píldoras, descritas por propios redactores de la cadena pública como "ideológicamente duras".

Una de las que más repercusión ha tenido en internet es la que arremetió contra la fiscalía por poner tanto empeño en el caso de "los trajes de Camps" cuando la sanción por "no guardar los tiques" de tres prendas, dijo, sería menor que la de fumar en público. La línea general es la de la crítica al Gobierno de Rodríguez Zapatero. Incluso el comentario que dedicó a los 30 años del 23-F acabó con un enigmático: "En España está todo mal, bastante mal".
totapedrafamarge.blogspot.com
Gurruchaga, la periodista por la que Mariano Rajoy medió ante Francisco Camps en 2007, es asimismo una de las participantes del DBT que en las últimas semanas ha aprovechado los viajes de Madrid a Valencia para compartir mesa y mantel con el presidente de la Generalitat y con la portavoz del Consell, Paula Sánchez de León, como desveló Levante-EMV.

Las firmas de Gurruchaga no son un formato nuevo en los espacios informativos de RTVV. Recuerdan bastante a los comentarios políticos que realizó Pilar Ferrer desde Madrid en los noticiarios de los domingos al mediodía cuando Eduardo Zaplana era presidente de la Generalitat. El entonces jefe del PP valenciano buscó fortalecer su repercusión en Madrid con lo que se llamó periodísticamente la "Brunete mediática", grupo de profesionales de medios de comunicación de la capital a los que Canal 9 concedió atractivos contratos. Julián Lago, Carlos Dávila y Fernando Sánchez Dragó fueron algunos de los beneficiarios de programas en la televisión pública valenciana en aquella etapa.
Pese a la apariencia de editoriales de la cadena que pueden tener las píldoras de Gurruchaga en el Nou24, RTVV alega que se trata de "la opinión" de la periodista y "no de la casa". Ella "aporta su análisis" sobre un asunto, "igual que hacen los columnistas de opinión de cualquier periódico", señalaron fuentes oficiales de la cadena a este diario. Sin embargo, la única que goza del privilegio de la opinión es por ahora sólo ella. Según las mismas fuentes, no hay idea de ampliar, aunque "podría ser".
foto: www.hoysecumplen.com
Carmen Gurruchaga, Isabel Durán, Alfonso Rojo o Charo Zarzalejos son ahora casi fijos cada martes por la noche en el DBT de Canal 9, un programa por el que fue preguntado el director general del ente, José López Jaraba, en el último consejo de administración, cuyo coste no desveló. Jaraba admitió, sin embargo, ser el padre de la idea porque -dijo- hacía falta un programa sobre política nacional. RTVV esgrime la confidencialidad de los contratos, pero fuentes bien informadas aseguran que los tertulianos cobrarían 800 euros por participación e Isabel Durán, 3.000. Para José Ignacio Pastor (PSPV), "no es de recibo que la Junta Electoral permita un espacio como este".

...els cria, i les Falles els uneixen!
foto: www.publico.es
La periodista que recomendó Rajoy 
"Mariano, me tienes que hacer un favor. La temporada pasada iba a un programa de Canal 9 (Parlem clar) y en esta no me llaman; y me hace falta. Como está aquí CampsÉ" Así contaba Levante-EMV lo que Carmen Gurruchaga (San Sebastián, 1955) dijo a Rajoy tras el mitin de Feria Valencia el 27 de octubre de 2007. "Sí, sí, no te preocupes", le contestó el líder del PP y, al poco, la periodista regresó a RTVV. Gurruchaga dirigió la edición de "El Mundo" en Euskadi y su casa fue objeto de un atentado en 1997. Tras dejar el territorio vasco, ha sido colaboradora habitual de Antena 3, "La Razón", Onda Cero y Telemadrid. 

MOBILITZACIONS per TV3 al País Valencià:
Diumenge 20 de març        
De 10:00h a 14:30 hElx (Baix VInalopó). Pancarta a favor de TV3 al mercat Eco-rural a la partida de la Baia.
Dimarts 22 de març 
19:00h.  Alacant (Alacantí). Concentració per TV3 davant de la Casa de Bruixes (seu de la Generalitat Valenciana a Alacant). Convoca la Delegació d'ACPV a Alacant.
Divendres 25 de març   nou !  
20:00h. Quartell (Camp de Morvedre).Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca Esquerra Unida i el Partit Comunista de les Valls
Dissabte 2 d'abril
 nou ! 12:00h. Dènia (Marina Alta). Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
19:00h.  Oliva (La Safor). Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament.

 ENQUESTA 
           VOTA


FOTOGRAFIES                                                                                

Vila-real, 17 de març 2011 (foto: Sergi Tomàs)
L'Alcúdia (foto:Newslacostera)
Gandia, 5 de març de 2011 (Àlex Ruíz)
València, 10 de març de 2011 (Foto: Prats i Camps)
MÉS FOTOS A:
VÍDEOS                                                                                             
TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3T

QUÈ PUC FER?

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:
Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.  http://dl.dropbox.com/u/2776616/QUEIXA%20PEL%20TANCAMENT%20DE%20LA%20 TV3.doc i pitjar el botó "Enviar".
Podeu votar a l’emquesta del diari Levante
Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals:
Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord 
vol la TDT catalana

RECOMANACIONS









TV3 en directe per internet:


  InfoMigjorn és un butlletí informatiu sobre llengua catalana que es distribueix gratuïtament quatre dies a la setmana: dilluns, dimarts, dimecres i dijous i on trobareu notícies de premsa, articles, ressenyes de llibres, informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc. Si voleu més informació sobre InfoMigjorn pitgeu la pestanya InfoMigjorn. Si voleu subscriure-vos a InfoMigjorn ompliu el formulari que trobareu pitjant la pestanya formulari d'alta. L’admissió és automàtica. http://www.migjorn.cat/

La Xarxa Vives d’universitats rebutja el tancament de TV3
http://www.upc.edu/saladepremsa/al-dia/mes-noticies/la-xarxa-vives-d2019universitats-rebutja-el-tancament-de-les-emissions-de-tv3-al-pais-valencia

El conseller d'Educació valencià diu que les escoles públiques "estan allà on no pot arribar la concertada"
http://www.youtube.com/watch?v=aC1xuIqN4hc&feature=player_detailpage

La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada