18 de març 2011

29 dies sense TV3

blogpetit.blogspot.com
Ahir va ser Vila-real
Van exigir l'aprovació de la ILP Televisió sense fronteres i el restabliment immediat del senyal de TV3 www.vilaweb.cat



Més de 300 persones es van concentrar en la plaça Major de Vila-real, el passat dijous, i van protagonitzar una sorollosa casserolada en suport a l'arribada de TV3 i la resta dels canals de la corporació catalana, i en protesta pel seu tancament.. Entre els assistents, diferents regidors del PSOE, com ara el seu portaveu José Benlloc, i Javier Serralvo, la portaveu municipal i diputada provincial del BLOC Maria Gràcia Molés, el secretari local d'aquesta formació nacionalista, Maties Marín, així com els caps de llista a les properes eleccions municipals d'Iniciativa i Esquerra Unida, Alberto Ibàñez i Alejandro Moreno. També hi eren presents el secretari provincial de la Unió de Llauradors, Vicent Goterris, l'escriptor Vicent Usó i diferents representants d'associacions culturals i veïnals de la població.

Segons diu l'enitat organitzadora, a Plataforma La Plana per TV3, "mai no ens haguérem pogut imaginar, en l’Europa democràtica del segle XXI, un atac com aquest a la llibertat d’expressió i la lliure circulació de la informació. Tot mentre al Congrés espanyol la Iniciativa Legislativa Popular, “Televisió Sense Fronteres que va aconseguir reunir 650.000 signatures i que hagués pogut acabar amb tota aquesta polèmica, es troba oblidada en un calaix. Però la ciutadania de Vila-real ja ha dit prou i en commemoració d’aquest mes sense TV3 ha volgut eixir al carrer i amb perol i mà de morter, paelles i xiulets, acompanyats de pancartes, cartells i alguna bufanda del Vila-real, per anar després al Madrigal, han eixit a la Plaça Major. Allí, més de 300 persones, amb cassoles o la seua pròpia veu, han fet saber als “governants” que, a Vila-real, volem TV3!

Des de la Plataforma la Plana per TV3, s’ha volgut convidar a Anna Franch, que ha treballat a Ràdio Vila-real i també a TV3. La periodista ha transmès que les mobilitzacions continuaran el 16 d’abril a València amb una manifestació, que s’espera siga multitudinària, i ha llegit el manifest, on s’ha assegurat que “La ciutadania no acceptarà que els governants continuen passant-se la pilota els uns als altres. Per això, s’exigeix: l’aprovació de la ILP “Televisió Sense Fronteres”, la retirada de les multes a Acció Cultural i el restabliment de les emissions a tot el País Valencià”.

RTVV satura el espacio radioeléctrico y da razones al Consell para vetar TV3
Canal 9, Nou 2 y Nou 24 emiten por duplicado desde el 21 de febrero y avalan la petición de otro múltiplex


En plena polémica sobre el cierre de TV3, RTVV realizó un movimiento técnico, como mínimo, extraño. El día 21 de febrero, tres jornadas después de que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) apagara los repetidores tras 26 años de emisión de la señal de la televisión pública catalana, los tres canales del ente público empezaron a emitir por el segundo múltiplex, hasta la fecha reservado para la versión de Alta Definición de Canal 9. De esta manera y sin ninguna explicación, desde ese día las señales de Canal 9, Nou 2 y Nou 24 están duplicadas, evitando que ninguna otra televisión pueda emitir de manera autonómica ni quede ningún espacio para la reciprocidad.
Esta ocupación del espacio del segundo múltiplex da argumentos a la Generalitat Valenciana para solicitar al Gobierno central un tercer múltiplex, una opción denegada por el Ministerio de Industria por su alto coste y los impedimentos que plantea la normativa europea. De hecho, con la duplicación de las señales de los tres canales de RTVV, el segundo múltiplex, hasta el día 21 de febrero ocupado sólo por Canal 9 HD, está saturado y es imposible dar cabida a otro canal. Ésta era la posibilidad que planteaba ACPV para que se pudiera emitir TV3 y a la que el Consell se ha negado.
Así, en la actualidad, los dos múltiplex autonómicos están saturados. El primer múltiplex está ocupado por Canal 9, Nou 2, Nou 24 y las dos concesiones privadas, Popular TV y Metropolitan TV. Por su parte, el segundo servidor de canales está ocupado por Canal 9 en Alta Definición, Canal 9, Nou 2 y Nou 24. 
www.publico.es
Desde RTVV explicaron que el motivo conviven los tres canales en el mismo múltiplex porque se están realizando pruebas en Alta Definición tanto para Nou Dos como para Nou 24. No es esto lo que se detecta al hacer un barrido en cualquier televisor. En ese múltiplex sólo aparece Canal 9 en HD. Los otros tres se muestran con una señal normal.
Cabe recordar que fue Josep Piqué, quien siendo ministro de Industria de Aznar, dotó en 1997 a Cataluña y a Madrid con tres múltiplex y a las demás regiones con uno. El PP gobernaba entonces con el apoyo de Convergència i Unió. El segundo múltiplex lo obtuvo la Comunitat Valenciana en 2005 siendo ministro otro catalán, pero del PSOE, José Montilla.
Por cada múltiplex pueden pasar cuatro canales, cinco con una calidad de señal inferior. Aun así, fuentes RTVV aseguraron a Levante-EMV en su día que Canal 9 HD copaba todo el espectro radioeléctrico del segundo múltiplex y era imposible añadir más canales, como ahora se ha demostrado.
El segundo múltiplex emite desde los repetidores del Desert de les Palmes, la sierra Perenxisa y la sierra de Aitana, por lo que sólo alcanza las áreas metropolitanas de Castelló, Valencia y Alicante, respectivamente.
En la actualidad, Intereconomía, Radio Intereconomía, Es.radio, Veo7, Cuatro, La Sexta3 y Ràdio Nou, también duplican su señal. Según explicaron desde el Ministerio de Industria, se les permite utilizar otro canal simultáneamente porque en un futuro deberán abandonar el que ocupan en la actualidad. 
Así, a partir de 2014 los múltiplex del 55 al 69 deberán estar libres para la telefonía móvil. Así, todo canal que se encuentre en estos números deberá resituarse entre el 21 y el 55. En el caso de RTVV también lo deberá hacer, pero el Gobierno le ha reservado un espacio a la Comunitat Valenciana que puede usar a su antojo. Incluso saturándolo, como ha hecho.

Canal Català utiliza la licencia de Vocento
El Grupo Vocento, propietario de Las Provincias, periódico al que la Generalitat concedió uno de los dos canales autonómicos, llegó el pasado año a un acuerdo con Metropolitan TV para que emitiera por sus frecuencias de Valencia, Madrid y Andalucía. Metropolitan TV pertenece a Canal Català, un conjunto de televisiones locales impulsadas por el empresario Ferran Cera. En la actualidad, la mayor parte de la programación de esta emisora es de tarot y brujería, algo prohibido por la legislación audiovisual. Vocento cerró Las Provincias TV y puso emitir La 10, su televisión nacional, hasta que en octubre pasado le cedió la señal a Metropolitan TV. s. p. valencia.





NOVETATS en les MOBILITZACIONS      per TV3 al País Valencià:
Divendres, 18 de març
22:00h. Vilafranca (Els Ports). Teleclub per TV3 a la Casa Social. Es projectaran un seguit de programes d’APM? i Polònia d’aquestes passades setmanes. En acabar les projeccions, s’encetarà un intercanvi d’opinions al voltant d’aquesta polèmica actuació de l’executiu de Francesc Camps. Organitza la Plataforma “Volem TV3 a Vilafranca”.
Dissabte 19 de març  nou ! 
12:00h.  Pedreguer (Marina Alta).Concentració per TV3 davant de l'ajuntament
Diumenge 20 de març  nou !           
De 10:00h a 14:30 hElx (Baix VInalopó). Pancarta a favor de TV3 al mercat Eco-rural a la partida de la Baia.
Dimarts 22 de març 
19:00h.  Alacant (Alacantí). Concentració per TV3 davant de la Casa de Bruixes (seu de la Generalitat Valenciana a Alacant). Convoca la Delegació d'ACPV a Alacant.
Divendres 25 de març   nou !  
20:00h. Quartell (Camp de Morvedre).Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca Esquerra Unida i el Partit Comunista de les Valls
Dissabte 2 d'abril
 nou ! 12:00h. Dènia (Marina Alta). Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
19:00h.  Oliva (La Safor). Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament.

 ENQUESTA 
           VOTA


FOTOGRAFIES                                                                                

Gandia, 5 de març de 2011 (Àlex Ruíz)
València, 10 de març de 2011 (Foto: Prats i Camps)
MÉS FOTOS A:
VÍDEOS                                                                                             
TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV

QUÈ PUC FER?

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:
Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.  http://dl.dropbox.com/u/2776616/QUEIXA%20PEL%20TANCAMENT%20DE%20LA%20 TV3.doc i pitjar el botó "Enviar".
Podeu votar a l’emquesta del diari Levante
Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals:
Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord 
vol la TDT catalana

RECOMANACIONS

TV3 en directe per internet:
http://www.tv3.cat/directes
TV3 per iPhone:

http://www.bitscatalans.com/2010/09/06/les-aplicacions-de-tv3-de-lapp-store/


  InfoMigjorn és un butlletí informatiu sobre llengua catalana que es distribueix gratuïtament quatre dies a la setmana: dilluns, dimarts, dimecres i dijous i on trobareu notícies de premsa, articles, ressenyes de llibres, informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc. Si voleu més informació sobre InfoMigjorn pitgeu la pestanya InfoMigjorn. Si voleu subscriure-vos a InfoMigjorn ompliu el formulari que trobareu pitjant la pestanya formulari d'alta. L’admissió és automàtica. http://www.migjorn.cat/

La Xarxa Vives d’universitats rebutja el tancament de TV3
http://www.upc.edu/saladepremsa/al-dia/mes-noticies/la-xarxa-vives-d2019universitats-rebutja-el-tancament-de-les-emissions-de-tv3-al-pais-valencia

El conseller d'Educació valencià diu que les escoles públiques "estan allà on no pot arribar la concertada"
http://www.youtube.com/watch?v=aC1xuIqN4hc&feature=player_detailpage

La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada