5 de gen. 2012

322 dies sense TV3 al País Valencià

ANDORRA
SEU DE LA CAVALCADA DE REIS A
TV3 i Super3

tv3.cat

Aquest dijous, 5 de gener, a partir de les 19.30, TV3 ofereix la cavalcada de Reis d'Andorra en emissió simultània amb el canal Super3. A més dels Reis d'Orient i de tots els súpers, els membres de la família del Super3 en seran els protagonistes, ja que el Roc, el Fluski i en Kikiriman, el nou superheroi en què s'ha convertit en Pau després de la picada del gall Cuixetes, no s'han volgut perdre aquest esdeveniment tan important.
El Roc i el Fluski, amb l'ajuda de tots els súpers i les súpers d'Andorra, hauran d'impedir que en Kikiriman dugui a terme les seves esbojarrades idees. El nou superheroi amb aspecte de gall vol repartir els regals dels Reis i substituir així Ses Majestats d'Orient. El Fluski i el Roc, amb l'ajuda dels súpers, no ho tindran fàcil i durant la cavalcada descobrirem com s'ho faran perquè siguin el Reis els que, finalment, i com sempre, reparteixin els regals de tots els súpers. La cavalcada estarà presentada per Laura Gimeno, Ferran Vergés (reporters d'"Els Matins") i Marc de la Heras ("GR Pirineus"). Recorrerà els carrers dels Comuns d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.
Les 19 carrosses de la cavalcada sortiran de l'avinguda Príncep de Benlloch, davant de l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella. Continuarà per l'avinguda Meritxell i la plaça de la Rotonda. A l'alçada del carrer de la Unió entrarà al comú d'Escaldes-Engordany per l'avinguda Carlemany i acabarà a la plaça dels Coprínceps.


Quan tanques el televisor se t'engega el cervell
Víctor Alexandre  

"Quan tanques el televisor se t'engega el cervell" és una frase que els propietaris d'un establiment de la dreta de l'Eixample de Barcelona tenen penjada a l'aparador des de fa molts anys, i sempre m'ha agradat perquè és d'aquelles frases que fan pensar. I això és bo. És una frase que ens està dient que totes les hores que romanem davant del televisor són hores que tenim el cervell desconnectat. De tota manera, cal preguntar-se: és cert, això? És una cosa inútil la televisió? És un estri perfectament prescindible al qual concedim una importància desmesurada?

La frase que he citat és una boutade, naturalment, però estic segur que són moltes les persones que en comparteixen el sentit. Jo només el comparteixo parcialment. M'agrada el seu enginy i el seu esperit, però el que diu no és del tot cert. És veritat que no resulta fàcil trobar-hi continguts d'un cert nivell, a la televisió, però també ho és que desconeixem molts dels que sí que en tenen, de nivell. Hi ha persones que l'engeguen compulsivament i n'hi ha que ho fan perquè els incomoda el silenci o perquè els espanta estar soles amb si mateixes. Per a aquestes persones, la televisió és una taula de salvació, un membre més de la família, com ara el gos, el gat o el canari. N'hi ha, fins i tot, que la mantenen engegada encara que no la mirin. I el més paradoxal és que si hom els pregunta què en pensen de la televisió, la seva resposta sol ser aquesta: "Mai no fan res que valgui la pena". Aleshores, com és lògic, la pregunta immediata hauria de ser: "I quina cadena miren, vostès?" Més que res, perquè no és igual mirar el Canal 33 que TV3 i no és igual mirar TV3 que les televisions espanyoles.
És cert que TV3 té programes barroers, hispanocèntrics i espanyolitzadors com per exemple l'Alguna Pregunta Més? (APM), que produeixen vergonya aliena, però el conjunt de la programació és infinitament superior al de les cadenes del país veí. Per tant, la frase "quan tanques el televisor se t'engega el cervell" no s'ajusta a la veritat. Una bona part de les pel·lícules que arriben a les nostres pantalles, per exemple, tenen uns nivells molt baixos de qualitat i no per això diem que el cervell s'apaga quan comença una pel·lícula. La qüestió rau en la pel·lícula que hem escollit. Al capdavall, de la mateixa manera que el cinema, malgrat la molta púrria que ens arriba, no és intrínsecament dolent, tampoc no ho és la televisió. Tot depèn de la pel·lícula i del programa que escollim. Per això només hi ha una manera de veure bon cinema i bona televisió, i és fent-ho amb caràcter selectiu. La desconnexió entre televisió i cervell només es produeix quan engeguem la primera sense criteri. És a dir, sense utilitzar el cervell.
www.victoralexandre.cat
Twitter: @valex_cat





Revista EL TEMPS


16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

    vilaweb.cat    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada