16 de des. 2012

1 any i 301 dies sense TV3 al País ValenciàLA MORT HAURIA DE SER
EL FINAL DE LA VIDA
EL CÀNCER, NO!
CASTELLÓ TORNA AL CARRER
PER REIVINDICAR 
LA LLENGUA

FOTO: Vilaweb.cat

15D TEXT I VÍDEO DEL MANIFEST:Que no ens retallen la llengua! 
Pels drets socials i lingüístics:
el 15 de desembre totes i tots a Castelló! 


Bona vesprada, companys i companyes! 
Avui, dia 15 de desembre, som milers les persones que ens hem manifestat a Castelló de la Plana per commemorar el 80é aniversari de les “Normes de Castelló”. I ho hem fet en un moment d'atacs sense precedents contra la nostra llengua, conscients que només n'eixirem ben parats si ens mantenim units, i si hi responem de manera ferma i contundent. 

Avui, un dels principals fronts de batalla se'ns presenta a l'escola. L'avantprojecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Educació, promoguda pel ministre Wert, pretén marginar el català, el basc i el gallec dels seus sistemes educatius. La llei Wert representa l'enèsim intent del poder central, unitarista i monolingüe, de trencar el compromís de convivència entre les llengües i les cultures. Negant-li al valencià la condició de llengua vehicular, aquesta llei ataca ells programes òptims d'ensenyament del nostre sistema educatiu. 

Perquè un dels objectius fonamentals de la llei és fer inviables els programes d'immersió i d'ensenyament en llengua pròpia. Els únics –cal recordar-ho– que garanteixen l'aprenentatge de les llengües minoritzades. Els únics que promouen el respecte i la igualtat entre les llengües i les cultures. Ens aboquen a la desparició de les nostres llengües, i no estem disposats a acceptar-ho! 

Els envits contra la nostra llengua no s'acaben amb els atacs contra l'escola valenciana, pública i de qualitat. Els nostres mitjans de comunicació públics estan també tocats de mort. I avui hem vingut ací per denunciar els que han arruïnat Ràdio Televisió Valenciana. Estem ací per mostrar la nostra solidaritat amb els treballadors afectats per un ERO salvatge, que deixarà més de 1.000 professionals al carrer. I per dir, ben clar, que volem una televisió valenciana amb vocació de servei públic; que volem una televisió plural, digna i de qualitat; que volem un Canal 9 íntegrament en valencià! 

Malgrat els atacs, la lluita ens permet aconseguir victòries. Avui hem de celebrar la sentència del Tribunal Suprem que dóna la raó a Acció Cultural del País Valencià i retira les multes a l’entitat. I això ha estat possible gràcies a la mobilització de milers i milers de valencians. Però encara queda camí per aconseguir la lliure recepció i la reciprocitat entre Canal 9, TV3 i IB3. Per això exigim als notres governants que estiguen a l'alçada de les circumstàncies, i que es posen a la feina per a fer-ho possible, ara ja sense excuses. President Fabra: només depén de vosté acabar amb la censura. 

Tot això ens ha aplegat avui a Castelló, ara que es compleixen 80 anys de les Normes. El 1932, els intel·lectuals compromesos amb la llengua pròpia dels valencians segellaven aquest gran acord; una fita que simboliza des d'aquell moment la unitat de la llengua que parlem a banda i banda del riu Sénia. Avui hem tornat a reivindicar l'esperit unitari i de consens que representen les Normes. Tota una lliçó per als reptes presents. Perquè ens cal un nou consens social per situar el valencià al centre del nostre sistema educatiu i dels nostres mitjans de comunicació. Perquè ens cal actuar units, valencians, catalans, illencs... per afrontar amb garanties els reptes del futur. 

El 25 d'abril de 1982 –en un moment d'especial convulsió social, política i identitària– la societat valenciana feia una gran desmotració de civisme i de compromís amb la llengua a Castelló de la Plana, en commemoració dels 50 anys de les Normes. 30 anys després, hem sabut recuperar aquell esperit unitari, i hem fet realitat el que va dir Joan Fuster en aquella ocasió: que «contra les maniobres hostils al nostre idioma que hi ha en marxa, el poble valencià conscient alçarà la resistència més decidida i més clara». 
Que no ens retallen la llengua!


Castelló de la Plana, 15D, 80 aniversari Normes del 32
OBRINT PAS - AGRAVIATS - KOP
Castelló de la Plana, 15D, 80 aniversari Normes del 32
OBRINT PAS - AGRAVIATS - KOP
http://www.myspace.com/kopantifaEL GOVERN DE FABRA FA EL RIDÍCUL
AMB UN ALTRE INTENT DE CENSURA

www.ara.cat

El govern valencià condiciona l'acord per TV3 al fet que la cadena pública no parli del "País Valencià". El vicepresident valencià assegura que l'acord de reciprocitat podria signar-se "en el moment en què el govern català respecti les senyes d'identitat del poble valencià"
ACN  València | Actualitzada el 13/12/2012 11:39
El vicepresident Ciscar en una imatge d'arxiu. / ACN
El vicepresident, José Ciscar, informa del temes tractats en la reunió del govern / ACN
Tot i estar analitzant encara la sentència per veure quines implicacions té, el vicepresident valencià, José Ciscar, ha obert la porta a un possible acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya. Aquest acord, que permetria veure TV3 al País Valencià i Canal9 a Catalunya, tan sols se signaria "en el moment en què el govern català estigui disposat a respectar les senyes d'identitat del poble valencià". És a dir, no parli, per exemple, del "País Valencià".

Preguntat sobre l'oferiment d'Acció Cultural del País Valencià de negociar la manera de restablir el senyal de la televisió pública catalana, el número dos del govern d'Alberto Fabra ha advertit que amb qui ha d'arribar a acords sobre el conflicte per les emissions de TV3 al territori és amb el govern de la Generalitat. El govern valencià "té molt clar que amb qui ha d'arribar a acords és amb el govern català", ha dit Ciscar, que semblava que tancava la porta a qualsevol solució que no sigui signar l'acord de reciprocitat entre tots dos governs.


edició anterior   edició anterior   edició anteriorEL TRIBUNAL SUPREM ANUL·LA 
LA PROHIBICIÓ DE LA SENYAL 
DE TV3 AL PAÍS VALENCIÀ
I LA MULTA A ACCIÓ CULTURAL

TEXT DE LA SENTÈNCIA

Por lo expuesto, en nombre del Rey y por la autoridad conferida por el
pueblo español
F A L L A M O S

Primero.- Estimar el recurso de casación número 1577/2009 interpuesto
por la asociación "Acció Cultural del País Valenciá" contra la sentencia dictada el
15 de diciembre de 2008 por la Sala de lo Contencioso-Administrativo, Sección
Primera, del Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana en el
recurso número 173 de 2007, sentencia que casamos dejándola sin efecto.
Segundo.- Estimar el recurso contencioso-administrativo número
173/2007 interpuesto por la asociación "Acció Cultural del País Valenciá" y anular
las resoluciones de la Generalidad Valenciana que él se impugnan, reseñadas en
los antecedentes de hecho primero y segundo de esta sentencia.
Tercero.- No hacemos especial imposición de las costas causadas en la
instancia, debiendo correr cada parte con las suyas en cuanto a las de este
recurso de casación.
Así por esta nuestra sentencia, que deberá insertarse en la Colección
Legislativa, lo pronunciamos, mandamos y firmamos: Pedro José Yagüe.-
Manuel Campos.- Eduardo Espín.- José Manuel Bandrés.- María Isabel Perelló.-
Rubricados.
PUBLICACIÓN.- Leída y publicada fue la anterior sentencia por el Excmo. Sr.
Magistrado D. Manuel Campos Sánchez-Bordona, Ponente que ha sido en el
trámite de los presentes autos, estando constituida la Sección Tercera de la Sala
de lo Contencioso-Administrativo del Tribunal Supremo en audiencia pública en el
día de su fecha, lo que como Secretario de la misma certifico.LA PREMSA SE'N FA RESSÒ IMMEDIAT:

http://www.324.cat/noticia/2008253/societat/El-Suprem-anulla-la-prohibicio-de-les-emissions-de-TV3-al-Pais-Valencia

http://www.ara.cat/paisvalencia/Suprem-emissions-TV3-Pais_Valencia-ACPV_0_827317382.html

http://www.vilaweb.cat/noticia/4064340/20121212/bufetada-judicial-govern-valencia-tancament-tv3.html


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/601986-el-suprem-sentencia-contra-la-censura-de-tv3-al-pais-valencia.html
SEGUIMENT DE L'HISTORIAL DE MOBILITZACIÓ
PER RECLAMAR EL RETORN DE LA SENYAL TV3
A VILAWEB:

· 'TV3 és nostra, la volem i la recuperarem' (Pepa López llegeix el manifest de la manifestació)
· Clam a València per TV3 (Concentració espontània per internet de 5.000 persones a la Plaça de la Mare de Déu. 22 de febrer de 2011)
· 'El tancament de TV3 és un atac a tota la nació' (Declaracions de tot de representants socials i polítics valencians en ocasió del tancament. 18 de febrer de 2011)


· Manifestació pel dret de decidir: TV3 al País Valencià (2 de desembre de 2007. Lectura del manifest per Toni Albà)
· 'El tancament de TV3 em sembla un acte feixista' (Professionals de la comunicació contra el tancament de TV3. 18 d'octubre de 2007)
· No han passat (Fracassa l'intent de tancar el repetidor de la Carraquesta per la presència de centenars de manifestants. 27 d'abril de 2007)


· Últim concert de Lluís Llach: comença el concert reivindicant TV3 al País Valencià (26 de març de 2007)


ENHORABONA 
  A TOT EL POBLE MOBILITZAT
NO HEM DEFALLIT !


Revista EL TEMPS16 d'abril de 2011
18 de juny de 2011
21 de gener de 2011

ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ 
VA DIR PROU


vilaweb.cat Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada