23 de maig 2011

96 dies sense TV3 al País Valencià

ANÀLISI DELS RESULTATS ELECCIONS 2011


 Vilaweb TV - VÍDEO


ACPV VALORA MOLT POSITIVAMENT LA CONSOLIDACIÓ PARLAMENTÀRIA DE COMPROMÍS I EUPV

El resultat electoral confirma l’existència d’un ample espai social partidari dels valors de país i progrés i de fer front al PP
www.acpv.cat
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) valora molt positivament el definitiu allunyament del fantasma del bipartidisme que fa mesos semblava un perill ben real i possible: les Corts valencianes recolliran la pluralitat de la societat valenciana, malgrat l’obstacle de la barrera antidemocràtica del 5% per accedir-hi. En aquest sentit, la consolidació parlamentària de Compromís i EUPV és una magnífica notícia.

Els 175.087 ciutadans que han votat Compromís i els 144.201 que ho han fet per EUPV, més els 31.897 que han donat el seu vot als Verds i els 11.116 a ERPV, sumen 362.301 valencians i valencianes que constitueixen un ample espai electoral i social que aposta per una política d’afirmació clara i positiva dels valors de país i progrés, i que dóna el seu vot a formacions que han coincidit en el fet que la seua campanya era un clar fer front al PP.

D’aquesta manera, ACPV entén que s’ha confirmat electoralment l’emergència d’una realitat social que ja s’havia expressat en el mateix sentit, per exemple, durant la campanya per TV3 al País Valencià (només cal recordar els 253.000 valencians que van signar la ILP “Televisió sense Fronteres” -del total de 651.650 signants-, o la mobilització dels darrers 4 anys que s’ha sostingut i fins i tot ha crescut fins a donar lloc a la multitudinària manifestació del passat 16 d’abril), campanya que ha comptat amb el suport, precisament, de Compromís, EUPV, Verds i ERPV.

La conclusió, tant en l’àmbit cívic com en l’electoral, resulta clara: plantar cara a les polítiques del PP amb alternatives positives en el contingut i fermes en la forma compten amb un suport social creixent. Des d’aquesta base, doncs, és possible treballar per eixamplar encara més aquest espai social, i la nostra entitat es compromet des d’avui a continuar en aquesta línia, que és en definitiva la que hem impulsat ja fa anys.

En aquest sentit, ACPV fa una crida pública a la generositat de partits i associacions per aprofundir en les complicitats que ens uneixen i en els espais de trobada i acord que compartim, ja que, d’una banda, aquesta complicitat ens permetrà consolidar i fer créixer aquest espai social i, d’altra banda, el PP encara té una majoria social massa ampla com per perdre de vista que no ens podem permetre el luxe de menysprear cap aportació.


Escons als PAÏSOS CATALANS:
vilaweb.cat

"L'HORA DEL LECTOR" PLEGA 
Emili Manzano (tv3.cat)
www.ara.cat


CASTELLÀ... CLAR QUE SÍ
www.elsindic.com
L’AJUNTAMENT D’ALACANT ha retolat l’exterior del NOVA ESTACIÓ D'AUTOBUSOS exclusivament en castellà, discriminant la llengua pròpia i oficial del País Valencià, el valencià. La Llei d'Ús del Valencià en el seu Títol Cinqué inclou la ciutat de d’ALACANT com de predomini lingüístic valencià, i esta mateixa llei en el seu article 15 atorga a la Generalitat competències en l'àmbit de la toponímia i la senyalització. Tal aspecte ve regulat en l'Orde d'1 de Desembre de 1993 de l'aleshores Conselleria d'Educació i Ciència que dicta que "el criteri d'ús de les llengües oficials a la Comunitat Valenciana en la senyalització de vies i servicis públics atendrà el predomini lingüístic establert en el títol cinqué de la LUEV". D'altra banda també establix que "la retolació dels noms dels òrgans de l'Administració de la Generalitat i de les institucions públiques que en depenen ha de ser en valencià i la retolació informativa i de les dependències en centres i servicis de l'Administració autonòmica haurà de ser en valencià".

Estació d'Autobusos nova d'Alacant, només en castellà.

És per això que exigisc a l’AJUNTAMENT D’ALACANT per vulnerar les normes en matèria de cooficialitat lingüística vigents al territori valencià, la retolació exterior de la NOVA ESTACIÓ D'AUTOBUSOS en valencià. 


El TSJ valencià “regala” a Camps unes eleccions tranquil·les

El tribunal no ha arribat a cap conclusió i ajorna fins la setmana que ve la decisió sobre si es considera competent o no per a investigar el finançament irregular del PP valencià. Segona jornada de deliberacions del TSJ valencià

Francisc Camps, en campanya. Foto: REUTERS.

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià continuarà la pròxima setmana deliberant sobre la inhibició parcial de les actuacions acordada pel jutge instructor del cas Gürtel a Madrid, Antonio Pedreira, en relació als presumptes delictes electorals i de finançament irregular, entre uns altres, després de no adoptar cap decisió hui divendres.
El ple de la sala, integrat pels magistrats Pilar de l'Oliva, Juan Climent, Juan Montero, José Flors i José Francisco Ceres, que actua com ponent, s'ha reunit per segona vegada -–després de fer-lo ahir, dijous– per a deliberar sobre si és competent o no a l'hora d'assumir la inhibició acordada al maig de 2010 i confirmada per la sala del TSJ madrileny el passat mes de març. En no arribar a una conclusió, es tornarà a reunir la pròxima setmana, segons han informat a Europa Press fonts del tribunal valencià.
Les deliberacions van començar ahir, quan el ponent d'aquesta causa, José Francisco Ceres, va exposar davant la resta de magistrats un esborrany amb les diferents qüestions a debatre. Després d'això, el ple haurà de reunir-se fins a arribar a acords definitius. Una vegada arribe aquest moment, Ceres –que seria l'instructor de la causa en el cas que la sala es declarara competent– recollirà totes les conclusions en altre text, que tornarà a exhibir a la resta de companys, per a després redactar la resolució definitiva, segons han assenyalat fonts judicials.
Pedreira esgrimia en la seua interlocutòria d'inhibició parcial que aquesta decisió estava encaminada a evitar la prescripció dels suposats delictes electorals que es desprenen dels informes sobre les preteses relacions entre empreses de Francisco Correa i l'Administració valenciana.
A més, hi afegia que la inhibició es realitzava davant la possibilitat que hi haguera una hipotètica connexió entre els presumptes delictes que s'investiguen al País Valencià –en relació amb el president de la Generalitat, Francisco Camps; el ex vicepresident del Consell Víctor Campos; l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa i l'ex cap de gabinet de Turisme Rafael Betoret– i els investigats en el TSJ de Madrid.
La inhibició davant la sala civil i penal del TSJ valencià no suposa prejutjar sobre la responsabilitat penal de les persones aforades i respon a la impossibilitat que el TSJ de Madrid iniciara procés algun contra aforats que no siguen d'aquella comunitat.


blogs.publico.es

Eleccions marcades per les protestes
22M marcat per les protestes
22.05.2011 - 07:05 - Països Catalans  www.cronica.cat

Durant la jornada de reflexió, no s'ha registrat cap tipus d'aldarull i els Mossos d'Esquadra no han intervingut, tot i que la Junta Electoral Central (JEC) prohibís divendres les protestes. En una Assemblea multitudinària, amb més de 5.000 persones, els "indignats" han acordat una gran manifestació el 15 de juny amb final al Parlament i dues concentracions més la setmana vinent contra les retallades en educació i sanitat.
La protesta contra les retallades en l'educació pública serà el 24 de maig i sortiria de la plaça Universitat per finalitzar al Departament d'Universitats, mentre que la protesta contra la tisorada a la sanitat serà el 27 de maig i sortiria de la plaça de Colom. Paral·lelament, aquest diumenge també es decidirà quins seran els passos a seguir i si l'acampada continua o es desmantella.

Una altra de les propostes aprovades és que cada dia a partir de les sis de la tarda, la Plaça Catalunya es converteixi en un espai de debat ja que la reivindicació va per llarg i "això no s'acaba demà". De fet, per aquest diumenge 22-M s'impulsarà una "botació" humorística: que la ciutadania acudeixi al centre de Barcelona amb pilotes i les faci botar. Així, segons els acampats, es vol treure importància i celebrar de manera lúdica la jornada electoral.Cant al Ras a Massalfassar
MANEL ALONSO,  19/05/2011 -  www.linformatiu.com

MOU-TE QUE AÇÒ S'EMPASTRAMirant el resultats que vaticinen les enquestes, i al mateix temps descobrir el currículum d’alguns dels membres que conformen les diferents candidatures electorals del presumpte partit guanyador, més tot això sumat als retalls que esperem una vegada constituïdes les noves Corts, un té la sensació que la pròxima legislatura no es caracteritzarà per la promoció de la cultura en general i de l’autòctona en particular, i que si alguna cosa es farà dins d’aquest camp ens vindrà des de l’àmbit associatiu. Encara que, vista la croada que ha iniciat mossén Francisco Camps contra Acció Cultural del País Valencià, igual fins i tot a la seua gent els dóna per iniciar una cacera de bruixes i ni l’àmbit associatiu ens deixen. Mentrestant, a aquells que ens agrada gaudir de la cultura popular valenciana ens agafarem a uns quants referents per a gaudir-ne i alhora deixar testimoni que no ens hem donat per vençuts i persistim, malgrat la berlusconització imperant.
Enguany tinc la sensació que moltes de les converses, moltes de les paraules que allí s’escoltaran durant el sopar i l’actuació seran sobre l’endemà, estic segur que a molts d’ells encara els brillarà en el fons de les ninetes una espurna d’esperança

Entre eixos referents tenim a l’Horta de València un poble menut, Massalfassar, on un grup de gent que està al voltant de la colla de dimonis s’atrevix durant tot l’any a fer una programació estable de música en valencià, edita revistes sobre cultura popular i també fa presentacions de llibres dels nostres autors, són gent aguerrida com la que habita en el petit poblat dels gals resistents a la invasió romana de les historietes il·lustrades d’Asterix.

Una de les diverses activitats que organitzen s’ha convertit a hores d’ara en un dels moments àlgids de l’any de la música tradicional valenciana, El Cant al Ras, que enguany coincidix amb el dia de reflexió, és a dir el 21 de maig.
Aquesta nit gent provinent de tot el País Valencià i de més enllà s’apleguen a la plaça del poble en un sopar popular i tot seguit escolten professionals com ara Eva DéniaPep Gimeno BotifarraJosep Aparicio “Apa”... i aficionats a cantar.
La nit és intensa, mediterrània, plena de complicitats entre els músics i el públic assistent. De vegades, com aquell any que van empentar a eixir a cantar a un xicot de Xàtiva, es descobrix un mite.

Enguany tinc la sensació que moltes de les converses, moltes de les paraules que allí s’escoltaran durant el sopar i l’actuació seran sobre l’endemà, estic segur que a molts d’ells encara els brillarà en el fons de les ninetes una espurna d’esperança, que el desastre anunciat no serà tan greu, però també estic segur que hi haurà allí molta gent inventant estratègies de resistència que facen possible mantindre una mica de dignitat.
JORNADA DE REFLEXIÓPodeu ajudar de tres maneres:

Fent una donació per internet amb la targeta de crèdit

Agafant bons d'ajut (hi ha de 5, 10, 20, 30 i 50 euros, i podeu agafar-ne tants com vulgueu) a qualsevol Casal d'ACPV o a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, OCCC (C/Sant Ferran, 12) de València, per a repartir-los i vendre’ls entre els vostres familiars i amistats.
Podeu fer una donació mitjançant un ingrés als comptes:
    • La Caixa - 2100 0700 12 0200294927
    • Bancaixa - 2077 0001 27 3103581289
Podeu explicar-ho als familiars i amistats perquè col·laboren en la venda de bons i en fer que més persones participen en la recollida d'aportacions per a fer front a les multes.

Si voleu més informació, podeu simplement contestar al correu comunicacio@acpv.cat o telefonar al vostre Casal o a l’OCCC (96 315 77 99 ext 209)
 El 'Cant al Ras' aplega les millors propostes de la tradició musical valenciana

Catroze artistes i grups (o més) passaran per l'escenari a Massalfassar
Sense haver menester de variar res en l'organització, perquè el resultat sempre ha estat satisfactori, aquest dissabte torna a la plaça de l'Església de Massalfassar el 'Cant al Ras', la trobada de cant dedicada als repertoris de la tradició musical valenciana.

Els encarregats de posar-ho en solfa són la Colla de Dimonis de Massalfassar i l’Associació Cultural Tradició i Música 'Tramús'. Com en les catroze edicions anteriors, la festa comença amb un sopar popular amb productes de la terra, després del qual els cantadors van succeint-se per l'escenari. L'ordre de les actuacions no està previst, no hi ha programa tancat, perquè la participació és oberta i la inscripció es pot fins a la fi de la cantada.

De moment, els noms d'artistes ja confirmats són Trescant, Eva Dénia,Baladre de Muro, Isabel de Quart i Manolita, David Reig, Josep Aparicio 'Apa', Arrop i Talladetes, Benimaclet Folk, Pep Gimeno 'Botifarra', Jacint Hernández, Les MaedéusNéstor Mont, Teresa Segarra i Urbàlia Rurana. I aquests, acompanyats de vora 500 persones que s'han apuntat al sopar i a la vetlada musical.

Cadascun dels participants farà dos temes, perquè l'organització vol que la festa tinga una durada prudent, encara que després de l'horari oficial la cantada sol continuar a peu d'escenari sense limitacions horàries ni artístiques concretes.

L’edició d’enguany servirà també per presentar el llibre d’Antoni Martínez Revert, 'Pep Gimeno Botifarra – La veu de la memòria', a càrrec del cantador biografiat i de l’autor del llibre.


Especial de TV3 per la F-1 a Montmeló

´The NY Times´ responsabiliza a Camps de los ´indignados´

El rotativo norteamericano asegura que el caso de Camps simboliza las frustraciones de unos ciudadanos que ven cómo un político acusado de 

corrupción accederá al poder

  www.levante-emv.com   20/05/2011

L.C.S., VALENCIA Las concentraciones de apoyo surgidas en las plazas de las principales capitales españolas están lejos de tener una única explicación. Son indignados, decepcionados por el sistema político al que acusan de corrupto. Eso es lo que transmiten y así lo ha entendido el New York Times desde la otra parte del Atlántico. 
tv3.cat
A 48 horas de las elecciones autonómicas y municipales, el importante rotativo norteamericano pone el caso de Francisco Camps y su supuesta implicación en Gürtel como el ejemplo perfecto para explicarle a sus lectores por qué la sociedad española ha salido a la calle. "Cientos de personas, en su mayoría jóvenes, han tomado las calles de Madrid, Barcelona y otras grandes ciudades esta semana, exigiendo el final de la corrupción de los partidos mayoritarios", cuenta en un artículo publicado hoy.

Así, el reportaje explica que algunos de los manifestantes centran sus protestas en la "lucha contra la corrupción", en referencia al movimiento 'No les votes', "cuyo manifiesto empieza avisando de que la 'corrupción en España ha alcanzado niveles alarmantes'".

Para el New York Times, el caso de Francisco Camps en la Comunitat Valenciana simboliza a la perfección las frustraciones de unos ciudadanos que ven cómo un político acusado de corrupción accederá con toda probabilidad al poder, beneficiado por un sistema político y de partidos que, dicen, favorece a los mayoritarios. "El domingo, Francisco Camps será previsiblemente reelegido como presidente de la Generalitat Valenciana", escribe el periodista Raphael Minder, que recuerda que "a finales de año, sin embargo, es probable que se vea en los tribunales afrontando cargos de soborno, como parte de una amplia investigación de corrupción que también afecta a varios políticos del Partido Popular".

El periódico neoyorquino apunta así mismo que "otros nueve destacados políticos del Partido Popular y que se presentan el domingo en Valencia están también siendo investigados o han sido acusados de corrupción". "Camps fue acusado de recibir trajes hechos a medida a cambio de garantizar la concesión de contratos públicos, junto con otras posibles acusaciones de financiación irregular que aún están siendo investigadas", explica el periodista que termina ironizando: "Camps y los suyos niegan cualquier comportamiento incorrecto".
lavanguardia.com

La Berlusconización de la política valenciana
El periodista reconoce que "por ahora las acusaciones de corrupción no han mermado las posibilidades de reelección de Camps" y compara al presidente del Consell con el primer ministro italiano: "Como Silvio Berlusconi, Camps se retrata a sí mismo como la víctima de una caza de brujas".

El diputado del PSOE por Valencia Ferran Bono, preguntado por Minder asegura que "mucha gente en Valencia habla de la 'berlusconización' de nuestra sociedad". "Mucha gente ha visto tantos escándalos políticos que los terminan banalizando, incluso algunos creen la teoría de la conspiración que Camps ha promovido", asume el político.

Finalmente, el reportaje detalla que "el caso Gürtel implica 120 millones de euros de dinero público malgastado por políticos, a cambio de recibir presuntas comisiones".


luis-viadel.blogspot.com
vicentgalduf | divendres, 20 de maig de 2011 - http://blocs.mesvilaweb.cat
El País avança hui que el TSJ valencià decideix encausar a la cúpula del PP de Camps. Traslladem conforme està publicat els trossos de text on se relacionen les persones implicades:

"En los delitos electoraleshabrían participado: Vicente Rambla(vicepresidente primero de la Generalitat);David Serra (vicesecretario de Organización del PP de la Comunidad Valenciana); Ricardo Costa (ex secretario general del PPCV); Yolanda García (tesorera del PPCV);Cristina Ibáñez (administradora del PP valenciano); Luis Bárcenas (extesorero del PP nacional); dos personas identificadas como El Príncipe y El Cantante; los cabecillas de la trama Francisco Correa, Pablo Crespo y Álvaro Pérez, El Bigotes, y varios de sus empleados, ylos gestores efectivos de ocho constructoras. Los presuntos delitos consistieron en que ocho constructoras hicieron aportaciones ilegales a las campañas del PP valenciano utilizando como vehículo a empresas de la trama.
En los delitos contra la Administración Pública(cohecho y prevaricación), la inhibición de Pedreira, así como Anticorrupción, señalaban que existían indicios de delito en la contratación de la trama con numerosas consejerías valencianas y con Canal 9. Se citaba a la presidenta de las Cortes valencianas y exconsejera de Turismo, Milagrosa Martínez; a su ex jefe de gabinete Rafael Betoret(a punto de sentarse en el banquillo con Camps en la causa de los trajes); a los "distintos cargos que intervinieron en la contratación, cuya concreta identificación queda parcialmente pendiente de investigar"; y a Pedro García, exdirector de Canal 9 y exresponsable de Comunicación en Presidencia de la Generalitat".


Camps alimenta el secessionisme lingüístic en plena campanya
El president de la Generalitat visita la seu de Lo Rat Penat i subratlla les importants subvencions que ha atorgat a l'entitat anticatalanista
Camps diu que l'associació manté “la flama d'allò valencià”
A l'acte acudeix el cardenal Ricard Maria Carles, exarquebisbe de Barcelona
Camps amb el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve, i Ricard Maria Carles.  Foto: REDACCIÓ.

Si ahir dimarts va ser el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, el que davant de Mariano Rajoy va dir que al País Valencià “no es parla català”, hui ha sigut el mateix Francisco Camps l'encarregat d'enviar el missatge a la clientelaanticatalanista: amb el PP sempre hi haurà subvencions per al secessionisme.
Camps, en qualitat de president de la Generalitat, que no de candidat, ha visitat la seu de Lo Rat Penat, entitat combativa contra la unitat de la llengua que ni tant sols reconeix l'Acadèmica Valenciana de la Llengua, referendada oficialment.
El cap del Consell ha sigut molt poc subtil i ha recordat que el seu govern ha concedit 270.599,69 euros a Lo Rat Penat per restaurar l'antic palau d'Alaquàs, on s'allotja l'entitat.
Camps ha insistit encara més en la generositat de la Generalitat amb el blaverisme i ha apuntat que la conselleria de Cultura manté una línea nominativa anual per a Lo Rat Penat gràcies a la qual l'associació rebrà només en 2011 una subvenció de 46.870 euros.
El president ha lloat igualment la tasca de l'entitat secessionista que, segons ha dit, manté “la flama d'allò valencià”.
Curiosament a l'acte també ha acudit l'exarquebisbe de Barcelona, el cardenal valencià Ricard Maria Carles, que es va integrar lingüísticament a la perfecció en la societat catalana. Carles ha sigut l'encarregat de beneir la reforma del palau.

Prou d'eufemismes i de resignació.
Defensem la cultura autòctona
això és: en català.

Ací teniu la lletra íntegra de 'Romanç contra Camps':
ROMANÇ CONTRA CAMPS
Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall

Revista EL TEMPS

EL DIA QUE EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada