10 de juny 2018

À PUNT, 4 NYS i 161 DIES SENSE RTVV

À PUNT
INICIA EL SEU CAMÍ 4 ANYS i 161 DIES 
DESPRÉS DEL TANCAMENT DE RTVV



El primer informatiu de la televisió d'À Punt manifesta la seua vocació de vertebració territorial

Notícies Societat | 10/06/2018 15:20
La televisió d'À Punt ha iniciat hui les emissions regulars, com estava previst. I ho ha fet a les 14.30 hores amb un informatiu de 45 minuts en què s'evidencia la clara aposta dels mitjans públics valencians per la vertebració territorial i per la informació de proximitat. Una informació que done les claus, als valencians i valencianes, del que passa al seu territori i també del més destacat a Espanya i el món.
La primera part de l'informatiu ha estat dedicada als mateixos mitjans públics, al seu inici, a la vocació de servei públic i al que espera d'À Punt la societat. Representants de tots els partits polítics amb presència en les Corts, i responsables d'organismes com ara l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell Valencià de Cultura, el Consell de la Ciutadania de la CVMC o el sector audiovisual, han explicat als micròfons de la televisió pública el que esperen i el que dessitgen. També s'ha parlat del Llibre d'estil i de la Carta de valors com a referents per a la informació.
Després d'aquest primer bloc, en el qual s'ha detallat als espectadors la programació prevista per a hui, l'informatiu ha prestat atenció a les primeres decisions que el nou Govern espanyol ha anunciat en dos aspectes que, sens dubte, tindran gran ressò a la Comunitat Valenciana: l'encaix territorial i les infraestructures. Les notícies han estat acompanyades de connexions en directe amb Madrid, Barcelona, Alacant, Castelló i també València.
Durant l'informatiu, les càmeres d'À Punt s'han traslladat a Alacant per a parlar del segon cap de setmana de les Fogueres, que enguany celebren el seu 90é aniversari. També han viatjat a distints punts de l'actualitat de Castelló, com ara el Festival de Famílies Orgulloses LGTBI que ha tingut lloc aquest matí a la capital de la Plana o la Trobada de Bèsties de Foc.
L'informatiu també ha dedicat una part al més destacat en clau internacional. I el bloc d'esports ha començat amb la Copa d'Espanya de triatló, que se celebra hui a la platja de les Arenes de València. El primer informatiu ha acabat amb unes imatges d’una muixeranga al cim del Penyagolosa.



El full de reivindicacions valencianes a Madrid obri el primer informatiu d'À Punt
Aquest diumenge, 10 de juny, l'ens ha recuperat les emissions amb una programació especial
Diumenge, 10 de juny de 2018 14:45h

S.F. / València
A les 14.30 hores d'aquest 10 de juny, la televisió d'À Punt ha començat les seues emissions. Durant les hores prèvies a l'engegada, polítics, gent de la cultura i persones anònimes no han dubtar de qualificar la jornada com a històrica per la recuperació total dels mitjans de comunicació públics.
Tal i com estava previst, 1.650 dies després, À Punt a retornat als valencians la seua televisió en el moment en què s'han posat en marxa els informatius À Punt notícies, dirigits per Adelaida Ferre i Vanessa Gregori.

El magazín vespertí seguirà amb la programació especial d'aquest dia inaugural, a partir de les 15.15 hores, un espai conduït per Carolina Ferre, acompanyada pels periodistes Juan Nieto i Joan López, i amb la participació de Clara Castelló, conductora del matinal El matí à punt.
La jornada seguirà amb l'estrena d'Assumptes interns i, posteriorment, tornaran els informatius nocturns i el programa de reportatge Punt Docs.
Eugeni Alemany tornarà a la televisió a les 22.30 hores amb Trau la llengua i a les 23.20 hores el xef Ricard Camarena presentarà el programa Cuineres i cuiners. La jornada acabarà amb el documental Five days to dance de José Andreu i Rafa Molés. La programació, però, va rebre el caliu de bona part dels protagonistes que el passat divendres es van aplegar al Centre de Produccions de Burjassot (veure fotogaleria) on es va celebrar una gala per a mostrar la graella televisiva.
Això no obstant, la programació d'aquest diumenge no serà la que es podrà veure a partir de dilluns quan la franja horària per a emetre continguts s'ampliarà des de les 7.30 hores amb dibuixos animats fins les 00.45 amb documentals.



Primers informaius

Adelaida Ferre i Vanessa Gregori han donat la benvinguda als valencians a la televisió, un canal que vol convertir-se en "referent" per a la societat.
La primera notícia ha posat l'accent en el full de reclamacions valencianes a Madrid. Qüestions com l'infrafinançament i les inversions necessàries que traslladarà el govern valencià a l'executiu de Pedro Sánchez. Tot seguit, s'ha informat sobre la cimera del G7 i la decisió del president nord-americà Donald Trump d'abandonar-la.
Les fogueres d'Alacant, que enguany celebren la 90a edició, i l'èxit de la Conlloga de Castelló, que va aconseguir aquesta setmana alçar un pilar de 4 al cim del Penyagolosa han sigut les primeres informacions que ha donat la televisió d'À Punt.
El primer informatiu ha recollit les opinions de polítics i personalitats del món cultural sobre la necessitat de recuperar els mitjans públics, així com una carta de presentació de la graella de la nova televisió pública.



La ràdio, la primera en arribar



Des del passat 5 de març, la ràdio d'À Punt va començar a emetre butlletins horaris. Així, cada dia de dilluns a divendres i des de les set del matí fins a les onze de la nit, la societat valenciana pot rebre informació general i de servei públic cada hora en punt. El dissabte i el diumenge els informatius comencen a les huit del matí.
A més, un dia abans, dimarts 10 d'abril, À Punt Mèdia va posar en marxa la seua pàgina web definitiva. Segons va explicar l'ens públic en un comunicat, la web inclou una organització de la informació més flexible i el disseny s'ha millorat i és adaptable a tots els dispositius (telèfons intel·ligents i tauletes).
La ràdio va ser la primera en arribar abans de les Falles de 2018, encara que el desig de la directora general era que la freqüència haguera arribat abans, durant el mes de febrer, tal i com va explicar durant una entrevista concedida a aquest diari.

Emissions en proves de la TV

El passat 11 d'abril, la directora general d'À Punt Mèdia, Empar Marco, anunciava la data del l'engegada de la televisió. El dia era el 25 d'abril, això sí, les emissions començarien en proves durant uns mesos per tal de calibrar el funcionament tècnic.
Marco va reiterar en aquella comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual a les Corts que el nou mitjà obriria la programació oficial abans de l'estiu. No va ser fins a mitjan mes de maig quan la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació anunciava, a través d'un comunicat, que el 10 de juny, tot coincidint amb el 70é aniversari de la primera emissió de televisió al món en 1948, la tele d'À Punt iniciaria el seu recorregut.
El 25 d'abril, a les 8 en punt del matí, la plantilla taronja que informava sobre els dials de ràdio de la CVMC es va fondre en negre i va donar pas a una frase: "À Punt. El nou espai de comunicació valencià". Tot seguit, començaven a emetre's continguts per a xiquets. D'aquesta manera, encara que l'engegada era per a fer provatures, la televisió pública valenciana deixa enrere 1.609 dies sense senyal.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada