21 d’abr. 2013

2 anys i 63 dies sense TV3 al País Valencià

"LLACH: LA REVOLTA PERMANENT", 
a "Grans documentals 33"
www.tv3.cat

"Llach: la revolta permanent". 
Aquest diumenge, a les 22.15h,  
l'espai "Grans documentals 33" 
emet "Llach: la revolta permanent".
El 3 de març de 1976 a Vitòria, en el transcurs d'una assemblea de treballadors, l'actuació policial va causar cinc morts i més de cent ferits de bala. Aquella mateixa nit, empès de la ràbia, Llach va compondre la que seria una de les cançons més emblemàtiques d'aquells anys: "campanades a morts". 
Trenta anys més tard, Lluís Llach va tornar a Vitòria per interpretar-la en un concert multitudinari en record de les víctimes del 3 de març. El documental és un viatge en l'espai i en el temps conduit per la música i les paraules del mateix Llach, on es creuen records autobiogràfics amb les imatges i els testimonis dels protagonistes d'aquells fets. Aquesta és la història d'una cançó, el retrat de la persona que la va escriure i la crònica dels fets que la van provocar. Un clam i una exigència de revolta permanent contra l'oblit.
Producció: Mediaproducción
Direcció: Lluís Danés
Guió: Lluís Arcarazo i Lila Pla
Director de fotografia: Emili Guirao
Música: Lluís Llach

LA ILP DELS TOROS SÍ,
LA ILP DE TV3 NO

http://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
La ILP dels toros, amb 550.000 signatures, té llum verda perqué la ‘fiesta’ sigui declarada com a ‘bé d’interès cultural. Ho va fer el Congrés de Diputats mitjançant 180 vots, els del ‘Partido Popular’ -centralista i nacionalista espanyol amb poder absolut- UPyD i UPN. El PSC i el PSOE si vàren abstendre (107) i CiU, ERC, ICV-EUiA i la resta (40) es van oposar a la tramitació. Ara, es tramitarà a la Comissió de Cultura del Congrés i un cop s’aprovi provocarà un enfrontament amb les competències de la Generalitat de Catalunya. O l’autonomia de la nació catalana, és una farsa? O l’Estat de les autonomies, és una gran mentida? O, 7,2 milions de ciutadans de Catalunya viuen enganyats? CiU ja ha advertit que el Govern defensarà la prohibició a Catalunya. I a la resta del territori espanyol, que fan al respecte?
La ILP dels toros, amb 550.000 signatures, sí; la ILP de TV3 al País Valencià, no; la tortura d’animals sí, el dret a la llibertat d’expressió, la informació, l’opinió i la cultura, no. TV3 que parla en l’idioma català, la llengua dels Països Catalans, no; la televisió en castellà, sí. Què fan en un calaix del Congrés de Diputats les més de 650.000 signatures dels ciutadans que han demanat la reobertura de les emissions en llengua catalana de TV3? Totes les nombroses i grans cadenes de televisió en llengua castellana es poden veure al País Valencià i, per què no una en català? Què passa amb el compliment de l’Article 20 de la Constitució Espanyola?<<…A expresar y difundir libremente los pensamientos, ideas y opiniones mediante la palabra, el escrito o cualquier otro medio de reproducción. Per TV3 al País Valencià, no? <<A la producción y creación literaria, artística, científica y técnica>>. Per TV3 al País Valencià, no? <<…A comunicar o recibir libremente información veraz por cualquier medio de difusión…>>. Al País Valencià, per part de TV3, no?. <<La ley regularà la organización y el control parlamentario de los medios de comunicación social dependientes del Estado o de cualquier ente público y garantizarà el acceso a dichos medios de los grupos sociales y políticos significativos, respetando el pluralismo de la sociedad y de las diversas lenguas de España…>>. La llengua en que s’expressa TV3 a la Comunitat Valenciana -per història, idioma i cultura forma part dels Països Catalans- no és una de les diverses llengües d’Espanya? El govern del ‘Partido Popular’, amb poder absolut, i el Tribunal Constitucional espanyol, protegeixen així les llengües minoritàries? Tanta nosa els fa la llengua de la mil.lenària nació catalana, parlada per 10 milions de persones?

www.vozbcn.com

 Al País Valencià, l’oferta d’ensenyament en català “és insuficient” a secundària i en la formació professional. L’informe del comitè d’experts del Consell d’Europa, constata que “poques vegades un alumne ha estudiat en català durant tota l’etapa escolar”. Per això demana a les autoritats informació “sobre les mesures previstes per atendre la demanda de català a l’educació mitjana en el futur”. El document també exigeix que el sistema abrace també l’etapa universitària i que s’estenga per tot el territori i no sols sobre les zones catalanoparlants. A més, critica la implantació del model trilingüe obligatori, que ha suposat la desaparició del model d’immersió lingüística sorgit de la llei d’Ús i Ensenyament amb resultats més que notables, tal com constaten nombrosos informes. És per això que van fer tancar les antenes dels repetidors de TV3 del País Valencià?
Què fan en un calaix del Congrés de Diputats les més de 650.000 signatures dels ciutadans que han demanat la reobertura de les emissions en llengua catalana de TV3 a la Comunitat Valenciana? La ILP dels toros sí. Per què no la ILP de TV3?
Per la diputada d’ICV-EUiA al Congrés, Laia Ortiz, la ILP dels toros servirà per “rescatar amb diners públics una festa en decadència i deficitària” i que farà que part dels recursos destinats a cultura serveixin per “subvencionar la tortura dels animals”. Ortiz va lamentar que en comptes de dedicar diners a educar en el respecte a la natura i els animals es facin iniciatives d’aquest tipus, que creu que suposen “un retrocés ètic ètic i cultural” de la societat.
Só un valencià del Nord.





 "30 minuts" analitza aquest diumenge el model escolar català i els possibles efectes de la recent interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.



elperiodico.com

Bauzá aprova el trilingüisme 
i liquida la immersió a les Illes
 El decret del trilingüisme l'aplicarà a partir del curs vinent 
i implica la fi de la immersió lingüística
www.vilaweb.cat
El consell de govern ha aprovat aquest matí el decret de trilingüisme als centres docents no universitaris de les Illes, pel qual el català a l'escola passarà a partir del curs vinent d'una quota mínima del 50% al 20%. El decret representa l'eliminació de la immersió lingüística dels últims trenta anys.
Segons el conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, amb aquest projecte es pretén que els alumnes de les Illes 'acabin l’educació obligatòria amb prou competència lingüística i comunicativa en les dues llengües oficials i en una llengua estrangera, preferentment l’anglès'.
El decret s'ha aprovat gràcies a la majoria absoluta del PP, que no ha fet cas de les crítiques unànimes que ha rebut dels principals sindicats educatius, associacions de pares i partits a l'oposició.
Amb aquesta modificació, la conselleria diu que aposta per l'educació trinlingüe, 'entesa com a valor afegit distintiu del centre i personal de cada alumne, sempre dins del marc d'autonomia de la qual cada centre ha de disposar per adequar la planificació a les seves necessitats, condicions específiques i resultats'.
El decret estableix que totes les àrees, matèries, mòduls o àmbits de coneixement no lingüístics es poden impartir tant en les dues llengües oficials o en l'estrangera. D'aquesta manera, les tres llengües han de ser objecte d'ensenyament i d'aprenentatge en les àrees lingüístiques corresponents i, a la vegada, 'una eina per impartir matèries no lingüístiques'.

Els alumnes d'educació infantil han de rebre ensenyament en les dues llengües oficials i s'han d'iniciar en l'estrangera a partir dels tres anys. A primària, s'haurà d'impartir en cada una de les llengües oficials, com a mínim, una de les àrees sobre matemàtiques o coneixement del medi natural, social i cultural. La resta d'hores lectives es repartiran de manera equilibrada entre les dues llengües oficials i l'estrangera. S'estableix que els alumnes hauran de cursar com a mínim quatre hores en llengua estrangera durant el primer i segon cicle de primària, i un mínim de cinc en el tercer cicle. 

A primer, segon i tercer d'ESO, s'haurà d'impartir en cada una de les llengües oficials i la llengua estrangera, com a mínim una de les matèries entre matemàtiques, ciències naturals o socials. A quart d'ESO, s'haurà d'impartir en cada una de les tres llengües com a mínim una d'aquestes matèries i la resta d'assignatures obligatòries. En general, el centre haurà d'oferir un mínim del 20% de la càrrega lectiva de la resta de matèries en cadascuna de les llengües oficials i en l'estrangera.
A batxillerat, els alumnes hauran de fer cada curs en català, castellà i anglès una o més matèries no lingüístiques del currículum. Pel que fa a la formació professional, els alumnes dels nivells 1 i 2 hauran de cursar un o més mòduls en cadascuna dels tres idiomes. En canvi, els estudis de nivell tres s'han d'impartir segons els currículums de cadascun dels cicles de les diverses famílies professionals. 
Aquest nou projecte ha tirat endavant amb l'informe favorable del Consell Escolar de les Illes Balears, d'acord amb el dictamen del Consell Consultiu de les Illes Balears i després de l'aprovació del mateix per part del consell de govern.



edicioanterioredicioanterioredicioanterior...

El govern valencià condiciona l'acord per TV3 al fet que la cadena pública no parli del "País Valencià"

El vicepresident valencià assegura que l'acord de reciprocitat podria signar-se "en el moment en què el govern català respecti les senyes d'identitat del poble valencià"
El vicepresident, José Ciscar, informa del temes tractats en la reunió del govern / ACNEl vicepresident Ciscar en una imatge d'arxiu. / ACN
Tot i estar analitzant encara la sentència per veure quines implicacions té, el vicepresident valencià, José Ciscar, ha obert la porta a un possible acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya. Aquest acord, que permetria veure TV3 al País Valencià i Canal9 a Catalunya, tan sols se signaria "en el moment en què el govern català estigui disposat a respectar les senyes d'identitat del poble valencià". És a dir, no parli, per exemple, del "País Valencià".
Preguntat sobre l'oferiment d'Acció Cultural del País Valencià de negociar la manera de restablir el senyal de la televisió pública catalana, el número dos del govern d'Alberto Fabra ha advertit que amb qui ha d'arribar a acords sobre el conflicte per les emissions de TV3 al territori és amb el govern de la Generalitat. El govern valencià "té molt clar que amb qui ha d'arribar a acords és amb el govern català", ha dit Ciscar, que semblava que tancava la porta a qualsevol solució que no sigui signar l'acord de reciprocitat entre tots dos governs.

ACPV ANUNCIA QUE A L'ANY NOU
RETORNA TV3 AL PAÍS VALENCIÀ

Foto: acpv.cat


Acció Cultural garanteix que TV3 tornarà 
al País Valencià cinc anys després de l'inici 
de l'ofensiva contra les emissions
Catalunya Ràdio / Redacció -  09/12/2012

"TV3 es veurà segur al País Valencià". Amb aquesta contundència s'ha pronunciat el coordinador d'Acció Cultural, Toni Gisbert, als micròfons de Catalunya Ràdio. Assegura queés qüestió de temps just quan es compleixen cinc anys de l'ofensiva contra les emissions.
Gisbert ha avançat que estan preparant un seguit de mesures amb partits i institucions valencianes, catalanes, de l'estat espanyol i europees que serviran per desencallar la situació actual. Acció Cultural entén que el retorn de TV3 és inexorable, però admet que no sap si serà a través dels repetidors tancats o bé a través de la xarxa institucional de repetidors de Canal 9.
Per Gisbert la inestable situació política del País Valencià hi jugaria a favor. Assegura que la clau rau en un canvi de majoria política que, segons diu, podria arribar aviat. El coordinador d'Acció Cultural destaca les enquestes que "per primera vegada recullen una davallada del PP" i fins i tot apunta a unes possibles eleccions anticipades.
Gispert culpa de la situació la part valenciana, liderada pel govern del Partit Popular, que, diu, "no ha volgut firmar cap acord de reciprocitat".


Cinc anys apagant TV3

L'esperança de Gispert arriba tot just en el cinquè aniversari del tancament del primer repetidor d'Ació Cultural per part de la Generalitat Valenciana. Va ser el de Carrasqueta, a Alacant, que va iniciar una ofensiva del govern de Francisco Camps contra les emissions de TV3. L'any següent es van tancar els repetidors de la Ribera Alta i la Costera, i després l'emissor de la serra Perenxisa, el de les comarques centrals i el de Morella. El procés va culminar el 17 de febrer del 2011, quan el senyal de TV3 es va apagar a tot el País Valencià. Acció Cultural va aturar les emissions després de 26 anys per evitar la multa mensual de 120.000 euros.
El 2008, en un intent de facilitar un acord de reciprocitat que mai s'ha fet efectiu, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va començar a emetre el senyal de Canal 9 a través de la TDT. Durant dos anys es va poder veure, fins que el 2010 la Televisió Valenciana va cessar les emissions a través del satèl·lit. 
El procés ha comportat diverses multes a Acció Cultural. Pugen a un total de 900.000 euros per emissions il·legals. L'entitat ja n'ha pagat 500.000, i espera la decisió del Tribunal Superior de Justícia que les podria anul·lar i facilitaria la reobertura dels repetidors. 


Sense senyal, però amb audiència

El senyal de TV3 no és present al País Valencià, però sí els seus programes. Molts valencians han optat per internet i el servei 3alacarta per seguir connectats amb Televisió de Catalunya.
Aquest anys s'ha fet famosa una etiqueta a les xarxes socials #sensesenyal, que ha servit per reivindicar les emissions i per continuar deixant constància de la voluntat de veure TV3 a tot el domini lingüístic.

Foto: acpv.cat


TV3 i Catalunya Ràdio, líders a internet
23% de cobertura al novembre

www.tv3.cat   20/12/12
TV3 confirma el lideratge de televisions en línia a Catalunya amb un 23% de cobertura. Catalunya Ràdio és l'emissora generalista més seguida, amb 140.000 usuaris únics.


La televisió més seguida a internet a CatalunyaTV3 confirma el lideratge de televisions en línia a Catalunya. El conjunt de webs de Televisió de Catalunya (TVC) ha obtingut un 23% de cobertura al novembre, segons dades de comScore.

TVC supera per 8 punts els webs de Telecinco, el segon grup de canals més visitat, que han registrat un 15% de cobertura. Al darrere, se situen Antena 3, amb un 13,2%; La Sexta, amb un 4,2%, i Cuatro, amb un 4%. No hi ha dades desglossades de TVE, ja que RTVE unifica en un sol web els continguts televisius i els radiofònics. Tot i això, TVC també ha superat la cobertura de tot el grup RTVE, que ha estat d'un 16,9%. La cobertura reflecteix el percentatge del total d'usuaris online a Catalunya que han visitat un web al llarg del mes.

Pel que fa a Catalunya Ràdio, és l'emissora generalista més seguida per internet a Catalunya. Segons dades de comScore, 140.000 usuaris únics han visitat el portal durant el novembre. Catalunya Ràdio supera els webs de la Cadena Ser i de Rac 1, que ocupen la segona i tercera posició del rànquing de ràdios generalistes per internet a Catalunya i que han obtingut 138.000 i 121.000 usuaris únics, respectivament. En l'últim mes Catalunya Ràdio ha crescut un 12% a internet, un augment que encara és més ampli si es comparen les xifres actuals amb les de principi d'any. Catradio.cat té ara un 44% més d'usuaris únics que al gener, quan en va obtenir 97.000. 

Per grups audiovisuals, el conjunt de portals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que inclou els webs de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio, ha estat el més seguit, amb una cobertura del 24,1%. La CCMA ha superat 7,2 punts el portal de RTVE (16,9%), i 7,4 punts els de Mediaset España (16,7%), grup al qual pertanyen Telecinco i Cuatro. A continuació, s'ha situat el Grup Antena 3, que, a més d'Antena 3 i La Sexta, inclou les emissores Onda Cero i Europa FM, i que ha arribat a un 15,8% de cobertura. 

Arreu del món, 1,5 milions d'usuaris únics majors de 15 anys han visitat els portals de la CCMA durant l'últim mes. Del conjunt d'usuaris, un 66% hi han accedit des de Catalunya, el 26,5% des de la resta de l'estat espanyol i el 7,5% des de fora d'Espanya. 

Pel que fa als webs de Televisió de Catalunya, han registrat 1,4 milions d'usuaris únics a tot el món. El portal 324.cat ha crescut un 9% respecte a l'octubre i n'ha aplegat 481.000 i esport3.cat, 194.000. D'altra banda, 164.000 usuaris únics d'arreu del món han visitat els webs de Catalunya Ràdio.

comScore ha estat escollida per l'Interactive Advertising Bureau (IAB Spain) i l'Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació (AIMC) com a referència del sector per mesurar les audiències digitals. El sistema en què es basa fa servir una metodologia híbrida, que combina les dades d'un panel d'usuaris amb mesures censals. D'aquesta manera, s'obtenen xifres més detallades i es pot disposar d'informació sobre el consum a Catalunya. El canvi de model explica descensos significatius en el nombre d'usuaris únics de tots els webs mesurats respecte a les dades que aporta OJD Interactiva.



"Veriueu-ho" de Xavi Castillo
dedicat al ministre Wert











Twitter
Les millors #etiquetes en català  www.324.cat  30/03/2012

En aquesta secció us presentem una selecció de les millors #etiquetes en català que hi ha al Twitter, una de les xarxes socials més conegudes. Si saps d'alguna etiqueta en català que penses que pot ser interessant, digue'ns-ho via comentari, tuit o a a través del correu Elmeu324@tv3.cat.
Cada dia hi ha més usuaris del Twitter que utilitzen etiquetes en català. Per aquest motiu, des d'El meu 324 volem oferir un recull dels millors "hashtags" que corren per la xarxa en la nostra llengua. 

Avui, després del temporal de llevant que ens ha afectat aquesta setmana, amb un ambient assolellat dominant pràcticament arreu, us volem desitjar un #Bondia. Us recomanem aquesta etiqueta perquè seguiu els comentaris dels que ens desitgen un bon dia a través del Twitter.


Ajuda'ns a seguir el moviment del català a la xarxa!
Si vols col·laborar en la tasca de descobrir els "hashtags" en català, deixa'ns als comentarisalguna recomanació i la destacarem aquí. També ens pots enviar un correu aElmeu324@tv3.cat o registrar-te i difondre tu mateix, en el format que més t'agradi (text, foto, vídeo o àudio), el que creguis que és el millor #hashtag en català.

Altres etiquetes que hem destacat són:







edició anterior edició anterior edició anterior






LA MORT HAURIA DE SER
EL FINAL DE LA VIDA
EL CÀNCER, NO!




CASTELLÓ TORNA AL CARRER
PER REIVINDICAR 
LA LLENGUA

FOTO: Vilaweb.cat


Que no ens retallen la llengua! 
Pels drets socials i lingüístics:
el 15 de desembre totes i tots a Castelló! 

Bona vesprada, companys i companyes! 
Avui, dia 15 de desembre, som milers les persones que ens hem manifestat a Castelló de la Plana per commemorar el 80é aniversari de les “Normes de Castelló”. I ho hem fet en un moment d'atacs sense precedents contra la nostra llengua, conscients que només n'eixirem ben parats si ens mantenim units, i si hi responem de manera ferma i contundent. 

Avui, un dels principals fronts de batalla se'ns presenta a l'escola. L'avantprojecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Educació, promoguda pel ministre Wert, pretén marginar el català, el basc i el gallec dels seus sistemes educatius. La llei Wert representa l'enèsim intent del poder central, unitarista i monolingüe, de trencar el compromís de convivència entre les llengües i les cultures. Negant-li al valencià la condició de llengua vehicular, aquesta llei ataca ells programes òptims d'ensenyament del nostre sistema educatiu. 

Perquè un dels objectius fonamentals de la llei és fer inviables els programes d'immersió i d'ensenyament en llengua pròpia. Els únics –cal recordar-ho– que garanteixen l'aprenentatge de les llengües minoritzades. Els únics que promouen el respecte i la igualtat entre les llengües i les cultures. Ens aboquen a la desparició de les nostres llengües, i no estem disposats a acceptar-ho! 

Els envits contra la nostra llengua no s'acaben amb els atacs contra l'escola valenciana, pública i de qualitat. Els nostres mitjans de comunicació públics estan també tocats de mort. I avui hem vingut ací per denunciar els que han arruïnat Ràdio Televisió Valenciana. Estem ací per mostrar la nostra solidaritat amb els treballadors afectats per un ERO salvatge, que deixarà més de 1.000 professionals al carrer. I per dir, ben clar, que volem una televisió valenciana amb vocació de servei públic; que volem una televisió plural, digna i de qualitat; que volem un Canal 9 íntegrament en valencià! 

Malgrat els atacs, la lluita ens permet aconseguir victòries. Avui hem de celebrar la sentència del Tribunal Suprem que dóna la raó a Acció Cultural del País Valencià i retira les multes a l’entitat. I això ha estat possible gràcies a la mobilització de milers i milers de valencians. Però encara queda camí per aconseguir la lliure recepció i la reciprocitat entre Canal 9, TV3 i IB3. Per això exigim als notres governants que estiguen a l'alçada de les circumstàncies, i que es posen a la feina per a fer-ho possible, ara ja sense excuses. President Fabra: només depén de vosté acabar amb la censura. 

Tot això ens ha aplegat avui a Castelló, ara que es compleixen 80 anys de les Normes. El 1932, els intel·lectuals compromesos amb la llengua pròpia dels valencians segellaven aquest gran acord; una fita que simboliza des d'aquell moment la unitat de la llengua que parlem a banda i banda del riu Sénia. Avui hem tornat a reivindicar l'esperit unitari i de consens que representen les Normes. Tota una lliçó per als reptes presents. Perquè ens cal un nou consens social per situar el valencià al centre del nostre sistema educatiu i dels nostres mitjans de comunicació. Perquè ens cal actuar units, valencians, catalans, illencs... per afrontar amb garanties els reptes del futur. 

El 25 d'abril de 1982 –en un moment d'especial convulsió social, política i identitària– la societat valenciana feia una gran desmotració de civisme i de compromís amb la llengua a Castelló de la Plana, en commemoració dels 50 anys de les Normes. 30 anys després, hem sabut recuperar aquell esperit unitari, i hem fet realitat el que va dir Joan Fuster en aquella ocasió: que «contra les maniobres hostils al nostre idioma que hi ha en marxa, el poble valencià conscient alçarà la resistència més decidida i més clara». 
Que no ens retallen la llengua!


Castelló de la Plana, 15D, 80 aniversari Normes del 32
OBRINT PAS - AGRAVIATS - KOP
Castelló de la Plana, 15D, 80 aniversari Normes del 32
OBRINT PAS - AGRAVIATS - KOP
http://www.myspace.com/kopantifa



EL GOVERN DE FABRA FA EL RIDÍCUL
AMB UN ALTRE INTENT DE CENSURA
www.ara.cat

El govern valencià condiciona l'acord per TV3 al fet que la cadena pública no parli del "País Valencià". El vicepresident valencià assegura que l'acord de reciprocitat podria signar-se "en el moment en què el govern català respecti les senyes d'identitat del poble valencià"
ACN  València | Actualitzada el 13/12/2012 11:39
El vicepresident Ciscar en una imatge d'arxiu. / ACN
El vicepresident, José Ciscar, informa del temes tractats en la reunió del govern / ACN
Tot i estar analitzant encara la sentència per veure quines implicacions té, el vicepresident valencià, José Ciscar, ha obert la porta a un possible acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya. Aquest acord, que permetria veure TV3 al País Valencià i Canal9 a Catalunya, tan sols se signaria "en el moment en què el govern català estigui disposat a respectar les senyes d'identitat del poble valencià". És a dir, no parli, per exemple, del "País Valencià".

Preguntat sobre l'oferiment d'Acció Cultural del País Valencià de negociar la manera de restablir el senyal de la televisió pública catalana, el número dos del govern d'Alberto Fabra ha advertit que amb qui ha d'arribar a acords sobre el conflicte per les emissions de TV3 al territori és amb el govern de la Generalitat. El govern valencià "té molt clar que amb qui ha d'arribar a acords és amb el govern català", ha dit Ciscar, que semblava que tancava la porta a qualsevol solució que no sigui signar l'acord de reciprocitat entre tots dos governs.


edició anterior   edició anterior   edició anterior



EL TRIBUNAL SUPREM ANUL·LA LA PROHIBICIÓ DE LA SENYAL DE TV3 AL PAÍS VALENCIÀ I LA MULTA A ACCIÓ CULTURAL





TEXT DE LA SENTÈNCIA

Por lo expuesto, en nombre del Rey y por la autoridad conferida por el
pueblo español
F A L L A M O S

Primero.- Estimar el recurso de casación número 1577/2009 interpuesto
por la asociación "Acció Cultural del País Valenciá" contra la sentencia dictada el
15 de diciembre de 2008 por la Sala de lo Contencioso-Administrativo, Sección
Primera, del Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana en el
recurso número 173 de 2007, sentencia que casamos dejándola sin efecto.
Segundo.- Estimar el recurso contencioso-administrativo número
173/2007 interpuesto por la asociación "Acció Cultural del País Valenciá" y anular
las resoluciones de la Generalidad Valenciana que él se impugnan, reseñadas en
los antecedentes de hecho primero y segundo de esta sentencia.
Tercero.- No hacemos especial imposición de las costas causadas en la
instancia, debiendo correr cada parte con las suyas en cuanto a las de este
recurso de casación.
Así por esta nuestra sentencia, que deberá insertarse en la Colección
Legislativa, lo pronunciamos, mandamos y firmamos: Pedro José Yagüe.-
Manuel Campos.- Eduardo Espín.- José Manuel Bandrés.- María Isabel Perelló.-
Rubricados.
PUBLICACIÓN.- Leída y publicada fue la anterior sentencia por el Excmo. Sr.
Magistrado D. Manuel Campos Sánchez-Bordona, Ponente que ha sido en el
trámite de los presentes autos, estando constituida la Sección Tercera de la Sala
de lo Contencioso-Administrativo del Tribunal Supremo en audiencia pública en el
día de su fecha, lo que como Secretario de la misma certifico.







LA PREMSA SE'N FA RESSÒ IMMEDIAT:

http://www.324.cat/noticia/2008253/societat/El-Suprem-anulla-la-prohibicio-de-les-emissions-de-TV3-al-Pais-Valencia

http://www.ara.cat/paisvalencia/Suprem-emissions-TV3-Pais_Valencia-ACPV_0_827317382.html

http://www.vilaweb.cat/noticia/4064340/20121212/bufetada-judicial-govern-valencia-tancament-tv3.html


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/601986-el-suprem-sentencia-contra-la-censura-de-tv3-al-pais-valencia.html




SEGUIMENT DE L'HISTORIAL DE MOBILITZACIÓ PER RECLAMAR EL RETORN DE LA SENYAL TV3, 
A VILAWEB:
· 'TV3 és nostra, la volem i la recuperarem' (Pepa López llegeix el manifest de la manifestació)
· Clam a València per TV3 (Concentració espontània per internet de 5.000 persones a la Plaça de la Mare de Déu. 22 de febrer de 2011)
· 'El tancament de TV3 és un atac a tota la nació' (Declaracions de tot de representants socials i polítics valencians en ocasió del tancament. 18 de febrer de 2011)


· Manifestació pel dret de decidir: TV3 al País Valencià (2 de desembre de 2007. Lectura del manifest per Toni Albà)
· 'El tancament de TV3 em sembla un acte feixista' (Professionals de la comunicació contra el tancament de TV3. 18 d'octubre de 2007)
· No han passat (Fracassa l'intent de tancar el repetidor de la Carraquesta per la presència de centenars de manifestants. 27 d'abril de 2007)


· Últim concert de Lluís Llach: comença el concert reivindicant TV3 al País Valencià (26 de març de 2007)


ENHORABONA 
  A TOT EL POBLE MOBILITZAT
NO HEM DEFALLIT !














Revista EL TEMPS



16 d'abril de 2011
18 de juny de 2011
21 de gener de 2011

ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ 
VA DIR PROU


vilaweb.cat 





























































































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada