31 d’ag. 2011

196 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HANPROHIBIT AVUI...

 tv3.cat




41 DIES DE PROMESA





La crisi i la indignació propulsen la banca ètica

Triodos, una de les entitats més conegudes, ha fet un 45% més de clients aquests darrers sis mesos.   www.vilaweb.cat

Cada vegada hi ha més gent que confia els estalvis o demana préstecs a les cooperatives de serveis financers i a les banques ètiques. N'hi ha molts que ja fa anys que existeixen, però FETS, una entitat paraigua que vol construir un sistema de finances ètic al Principat, diu que la crisi econòmica i la indignació de molta gent contra el sistema econòmic establert ha fet créixer els qui opten per aquesta mena de bancs.Triodos, un dels bancs ètics més populars, tenia el juny d'engany més de vint mil clients als Països Catalans, un 45% més que no pas a final del 2010, segons xifres que el banc mateix va fer públic ahir.

Al nostre país hi ha entitats que es regeixen pels principis de banca ètica, és a dir que destinen recursos a la transformació social, si bé treballen sectors diferents: Fiare i Coop57 posen l'èmfasi en el finançament de l'economia social i solidària, Triodos sobretot en les energies renovables i Oikocredit en el finançament de projectes als països subdesenvolupats.

Els responsables d'aquests projectes, amb qui ha parlat VilaWeb, han coincidit a dir que treballaven amb tota transparència envers socis i clients. És a dir, que dediquen molts esforços a explicar quines activitats es financen amb els seus diners: volen assegurar-los que els diners es dediquen a projectes ètics i sostenibles que els cients coneixen.

Creixement per causa del boca-orella
Des de FETS, l'entitat que impulsa aquesta llei d'empreses i cooperatives, asseguren que cada vegada hi ha més gent que els truca per demanar-los informació. Han fet desenes de col·loquis a molts pobles i ciutats, cridats, sovint, per les assemblees sorgides del moviment del 15-M. FETS creu que els índexs de morositat gairebé inexistents d'aquestes entitats en demostren la fiabilitat.

Triodos és un banc que depèn d'una fundació privada neerlandesa i que té delegacions a cinc països europeus. Ja té oficina a València i a Barcelona, i fonts de l'empresa han comunicat a VilaWeb que al setembre n'obririen una a Palma. Al nostre país el creixement de clients ha estat espectacular: d'un 45% aquests darrers sis mesos. Les mateixes fonts indiquen que la crisi i la indignació són alguns dels fonaments d'aquesta creixença, i el boca-orella, la millor publicitat. També cal tenir en compte el paper de les xarxes socials.

Banca Popolare Etica té al Principat Fiare, una agència cooperativa de banca ètica que només gestiona comptes d'estalvi a llarg terme. Jordi Ibáñez, un dels responsables, ha recalcat que, per ells, era bàsica una massa crítica que els tingués confiança. Si la gent hi continua confiant, hi haurà més serveis i se'n brindaran més al País Valencià i a les Illes, bo i tenint en compte, diu Ibañez que els seus processos de maduració són llargs. 

Coop57 i Oikocredit són cooperatives de crèdit i tenen uns augments molt més pausats. David Fernández, responsable de comunicació de Coop57, comenta que la guerra de l'Irac els féu créixer i que amb el moviment dels indignats se'ls ha desbordat la feina. Avui aquesta cooperativa finança cinc-cents projectes, com ara l'Olivera, una cooperativa vinícola de Vallbona de les Monges, o la Fundació Futur.

També preveuen que la tendència de creixement es mantindrà i calculen que tancaran l'any amb xifra rècord de nous clients.








Les diputacions no tenen raó de ser

31/08/11  JOAN VENTURA -  www.elpuntavui.cat  
Arriba un moment que els ciutadans
ja no poden suportar més nivells administratius que es paguen amb els diners de tots
Rubalcaba ha baixat del cavall i ha proposat reconvertir les diputacions per estalviar diners públics i evitar duplicitats (a bona hora: amb els anys que el PSOE ha governat, i després d'haver perdut el control, entre altres, de la Diputació de Barcelona, la que mou més pressupost...). A Catalunya aquesta demanda hauria de ser un anacronisme, ja que les lleis d'organització territorial, aprovades el 1987, advocaven per la desaparició de les diputacions i en aquesta línia es va aprovar la creació dels consells comarcals. Avui CiU les governa totes quatre i no ha tingut manies per pactar-hi amb el PP, de la mateixa manera que, en temps de Jordi Pujol, el PSC feia servir la Diputació (i l'Ajuntament) de contrapoder. I amb el tripartit ERC i ICV bé prou que se n'han aprofitat. És a dir, que si per una banda els partits polítics tenen un discurs crític sobre els diferents nivells d'administracions que cohabiten, en la pràctica són totalment acrítics i s'aprofiten de la institució per col·locar-hi aquells càrrecs municipals que han de completar el sou i per pagar favors en la figura dels assessors polítics o càrrecs de confiança del partit. Feta la llei feta la trampa, però és una situació d'escàndol i algú hi ha de posar remei. A més, els diputats provincials qui els ha votat? I quina és la funció actual de les diputacions? En el cas de Girona, amb un pressupost per sobre dels cent milions d'euros, entre els serveis que presta hi trobem sanitat, algunes carreteres, agricultura, publicacions, ajudes als municipis petits, etcètera. Només faltaria que amb 27 diputats, uns quants assessors i un bon grapat de funcionaris i personal laboral no es fes feina! Però diputats, partits i qui estigui mitjanament informat, convindran que el paper principal de la Diputació és el de repartidora per als qui en poden gaudir. Aquesta institució que arrossega dos-cents anys d'història és una incongruència i arriba un moment que els ciutadans ja no poden suportar més nivells administratius que es paguen amb els diners de tots. Els polítics han de ser els primers de predicar amb l'exemple en temps d'ERO, retallades i passos enrere en les conquestes socials. A Catalunya les diputacions no tenen raó de ser, i els partits han d'ensenyar les cartes i no fer més demagògia.






Els centres mèdics poden quedar-se sense subministraments. Foto:EFE

La Plataforma de Proveïdors adverteix que si la Generalitat no paga 
el deute es produiran tancaments d'empreses i comiats “involuntaris” 
El conseller reconeix que “les arques estan buides”





edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir





QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

 tv3.cat



40 DIES DE PROMESA



Madrid
L'IPC torna a caure a l'agost i se situa en el 2,9%, dues dècimes menys que al julio 
30/08/2011 - www.tv3.cat


La inflació ha tornat a caure aquest mes d'agost per quart mes consecutiu i s'ha situat en el 2,9%, dues dècimes per sota de la dada de juliol. És la dada de l'indicador avançat de l'índex de preus de consum (IPC), que ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Els preus dels carburants i dels aliments i begudes no alcohòliques ha estat el que més hi ha influït. I si ens fixem en l'indicador avançat harmonitzat, l'IPCA, que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode que en els països de la zona de l'euro, la inflació interanual encara ha baixat més a l'agost, i s'ha quedat en el 2,7%, després d'una davallada de tres dècimes respecte al mes anterior. La dada definitiva de l'IPC es coneixerà el 13 de setembre, si bé no acostuma a variar de forma significativa respecte de l'indicador avançat que s'ha conegut. 


Corva descendent
Els preus baixen des del mes d'abril d'aquest any, quan l'IPC interanual va assolir el 3,8%. Aquell mes va trencar una tendència ascendent que durava des des del setembre del 2010, quan la inflació se situava en el 2,1%. Al maig, encara que l'IPC va seguir pujant, ho va fer amb menys força i va quedar en el 3,5% interanual. Des d'aquest mes, ha continuat la seva moderació. 
Per mirar l'evolució de l'indicador avançat de l'IPC cal recordar que l'INE va modificar les metodologies de càlcul de l'IPC i de l'IPCA aquest gener. A partir d'aleshores l'IPC i l'IPCA es diferencien en el tractament del vestit, del calçat i les fruites i hortalisses fresques, per l'entrada en vigor d'un canvi reglamentari en la Comissió Europea. 
D'aquesta manera, encara que l'INE publicava un indicador avançat de l'IPCA des del 2004, ara ofereix una informació més completa sobre l'evolució dels preus del consum.



FESTES D'ONTINYENT

Els ballets Òpera i Màsters d'Ontinyent donen espectacularitat a les capitanies i ambaixadors   
www.vilaweb.cat
L'Entrada de Moros i Cristians manté el pols a la crisi amb un gran espectacle 
Ontinyent va mantindre l'alt nivell amb una Entrada que va sorprendre els espectadors, però també molts festers. Les bandes de música van ser també protagonistes per lla quantitat de músics, i per la diversitat de peces interpretades. Centenars de músics vinguts de les Comarques Centrals acompanyaren tota la vesprada i la nit els festers i festeres ontinyentins.




vilaweb.cat


VOLEM TV3



                       Barça total


L'equip de Guardiola fa una nova demostració de joc i gols davant del Vila-real (5-0) amb només un defensa natural, Abidal, en l'onze titular. Thiago, Cesc, Alexis i Messi van plasmar en dues ocasions la superioritat blaugrana en el marcador. www.esport3.cat














Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat    

30 d’ag. 2011

195 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

 tv3.cat



40 DIES DE PROMESA



Madrid
L'IPC torna a caure a l'agost i se situa en el 2,9%, dues dècimes menys que al julio 
30/08/2011 - www.tv3.cat

La inflació ha tornat a caure aquest mes d'agost per quart mes consecutiu i s'ha situat en el 2,9%, dues dècimes per sota de la dada de juliol. És la dada de l'indicador avançat de l'índex de preus de consum (IPC), que ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Els preus dels carburants i dels aliments i begudes no alcohòliques ha estat el que més hi ha influït. I si ens fixem en l'indicador avançat harmonitzat, l'IPCA, que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode que en els països de la zona de l'euro, la inflació interanual encara ha baixat més a l'agost, i s'ha quedat en el 2,7%, després d'una davallada de tres dècimes respecte al mes anterior. La dada definitiva de l'IPC es coneixerà el 13 de setembre, si bé no acostuma a variar de forma significativa respecte de l'indicador avançat que s'ha conegut. 


Corva descendent
Els preus baixen des del mes d'abril d'aquest any, quan l'IPC interanual va assolir el 3,8%. Aquell mes va trencar una tendència ascendent que durava des des del setembre del 2010, quan la inflació se situava en el 2,1%. Al maig, encara que l'IPC va seguir pujant, ho va fer amb menys força i va quedar en el 3,5% interanual. Des d'aquest mes, ha continuat la seva moderació. 
Per mirar l'evolució de l'indicador avançat de l'IPC cal recordar que l'INE va modificar les metodologies de càlcul de l'IPC i de l'IPCA aquest gener. A partir d'aleshores l'IPC i l'IPCA es diferencien en el tractament del vestit, del calçat i les fruites i hortalisses fresques, per l'entrada en vigor d'un canvi reglamentari en la Comissió Europea. 
D'aquesta manera, encara que l'INE publicava un indicador avançat de l'IPCA des del 2004, ara ofereix una informació més completa sobre l'evolució dels preus del consum.



FESTES D'ONTINYENT

Els ballets Òpera i Màsters d'Ontinyent donen espectacularitat a les capitanies i ambaixadors    
www.vilaweb.cat
L'Entrada de Moros i Cristians manté el pols a la crisi amb un gran espectacle 
Ontinyent va mantindre l'alt nivell amb una Entrada que va sorprendre els espectadors, però també molts festers. Les bandes de música van ser també protagonistes per lla quantitat de músics, i per la diversitat de peces interpretades. Centenars de músics vinguts de les Comarques Centrals acompanyaren tota la vesprada i la nit els festers i festeres ontinyentins.




vilaweb.cat


VOLEM TV3



                       Barça total


L'equip de Guardiola fa una nova demostració de joc i gols davant del Vila-real (5-0) amb només un defensa natural, Abidal, en l'onze titular. Thiago, Cesc, Alexis i Messi van plasmar en dues ocasions la superioritat blaugrana en el marcador. www.esport3.cat








edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

"SAVIS"    tv3.cat



39 DIES DE PROMESA





Barcelona / Madrid

Els partits afronten una setmana de debat intern sobre la reforma constitucional

www.tv3.cat   29/08/2011

La setmana política ve marcada per la reforma constitucional exprés. Avui, el PSOE reuneix la cúpula per mirar de llimar les diferències internes que ha generat l'acord amb el PP. A Catalunya, CiU diu que donaria suport a la mesura si es limités al 4% el dèficit fiscal amb l'Estat. L'altra qüestió que debaten els partits catalans és si cal fer un referèndum per aprovar la reforma. El govern català no es pronunciarà fins demà o demà passat.

La reforma constitucional per a l'estabilitat pressupostària protagonitzarà l'agenda dels partits catalans aquesta setmana. Socialistes i populars han acordat fixar els límits del dèficit públic, i a Catalunya, les executives dels partits han de decidir avui la seva posició sobre la reforma i sobre la possibilitat que es faci un referèndum per aprovar-la.CiU vol també limitar el dèficit fiscalCiU decidirà si hi dóna suport en funció de si el PSOE i el PP es comprometen també a limitar per llei la solidaritat entre comunitats autònomes. El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha condicionat el "sí" de la seva formació a la reforma a una vella reivindicació del catalanisme polític: que es limiti per llei orgànica el dèficit fiscal entre les autonomies i l'Estat. La xifra que proposa és el 4%. El dèficit fiscal és la diferència entre els impostos pagats pels ciutadans d'una comunitat i el que reben a canvi en concepte d'inversió pública. Actualment, s'estima que el de Catalunya és pròxim al 9%.Tot i que el PSC encara no s'ha pronunciat, Joaquim Nadal veu possible sumar-se a l'acord. El portaveu del grup parlamentari del PSC considera que hi ha una sèrie d'aspectes que matisen molt "la por inicial" que havia suscitat la reforma, entre els quals el fet que "es tracta d'una llei orgànica que obre un marge de maniobra" i que a més se situa "en un marge del 2018, 2020". 

Als socialistes també els arriba la pressió des d'Iniciativa perquè, al Congrés o al Senat, se sumin a la petició d'una consulta. I l'executiva d'Esquerra Republicana vol proposar demà a CiU i a Iniciativa un front comú sobre la reforma de la carta magna. Dimarts o dimecres, el govern català fixarà la seva posició.Reunions també al PSOEAquest dilluns, a la seu del PSOE, serà un dia de reunions. José Luis Rodríguez Zapatero explicarà a la cúpula del partit la reforma exprés. Després d'un fort recel inicial entre alguns dels quadres socialistes, sembla que les aigües es van tranquil·litzant a Ferraz. Tot i això, el diputat Antonio Gutiérrez ja ha dit que hi votarà en contra.La reforma es votarà al Congrés divendres. El "no" a la reforma surt al carrerAl carrer, els que ja tenen clara la seva posició respecte a la reforma constitucional són els indignats. El moviment 15-M es va manifestar aquest diumenge per demanar un referèndum vinculant. A Barcelona, va reunir 2.000 persones segons els organitzadors, 1.200 segons la Guàrdia Urbana. Els manifestants van repetir que el sostre de dèficit de les administracions públiques que han acordat els dos principals partits espanyols és un atemptat contra la democràcia. No només a Barcelona hi va haver mobilitzacions. A Madrid, sota l'auspici del moviment del 15-M, unes 2.000 persones van llançar missatges semblants. Marxes semblants es van fer en una dotzena de ciutats, com València, Sant Sebastià o Saragossa. El moviment també ha aconseguit, fins ara, 79.000 firmes a favor del referèndum.








Mentre "España 2000" es considera partit democràtic, Cesc Fàbregas ha de demanar disculpes per penjar-se al coll l'estelada



Cesc celebra la Supercopa amb una estelada
www.cronica.cat   27.08.2011  - Esports
Dotzè títol de l'era Guardiola pel Barça, que ahir va aconseguir guanyar laSupercopa d'Europa, després de derrotar el Porto per 2 gols a 0. Leo Messi va avançar el seu equip a la primera part, i a la segona, després d'una gran assistència de l'argentí, Cesc Fàbregas va sentenciar la final en marcar el segon i definitiu gol.
Durant la volta d'honor a l'estadi, Cesc va tornar a ser protagonista en passejar-se amb una estelada penjada del coll, cosa que ha provocat la reacció des de sectors de la premsa espanyola. Només entrar al vestidor, Cesc es va disculpar via Twitter per haver lluit aquesta estelada: "No era la meva intenció ofendre ningú, pensava que era una bandera catalana normal, com totes".




Referèndum?, espanyol, no!
carme.laura | dilluns, 29 d'agost de 2011 - blocs.mesvilaweb.cat

Em sorprèn i m'escandalitza que des de Catalunya CiU demani que l'anunciada proposta de reforma de l'article 135 de la Constitució Espanyola sigui refrendada pel poble espanyol. Una incoherència.
Més enllà del sotmetiment del PSOE i del PP a les exigències del Govern alemany per a tranquil·litzar els seus bancs i el mercat, és evident que el ràpid acord a què han arribat els dos partits de govern espanyol obeeix a limitar el poder político-econòmic de les Comunitats Autònomes, a recentralitzar el mapa del poder espanyol, a recuperar les competències i, per damunt de tot, a impossibilitar que Catalunya desenvolupi una política pròpia, limitant-li la despesa i l'endeutament fins a convertir-la en una autonomia regional. 
La crisi econòmica és i serà indubtablement una preocupació seriosa per al Govern espanyol però més, molt més el neguiteja el camí cap a la independència que han emprès els catalans i no pas només per motius d'orgull hispà sinó i principalment per raons de supervivència econòmica.
Aquesta és la raó política veritable i oculta que ha concitat amb tanta celeritat el consens entre el PSOE i el PP. D'un sol tret maten l'ocell gran i el petit.
La reforma de la Constitució Espanyola i la llei orgànica que la concretarà són la porta a la reducció del Govern català a una simple administració delegada del Govern espanyol. Un atac directe, descarat i barroer.
I per què els catalans hem de voler, hem d'"exigir" -com ha dit el diputat de CiU al Congrés, Campuzano- un referèndum?. Per què els ciutadans espanyols han de refrendar una reforma que atany els catalans?. Si "exigim " aquest referèndum "exigirem" també un referèndum espanyol per a refrendar la nostra independència?... On és la nostra coherència i la nostra obediència a Catalunya?... 
Per què CiU parla en espanyol?... On és CDC?...





DACHSOMNIA

"El guitarrista Ivan Dach (Solsona, 1977) ha tret al mercat el treball Bruixes, un compacte promocional de curta durada que és un sorprenent esclat de sinceritat en el qual es pot apreciar la gran qualitat tècnica i compositiva del solsoní. El CD és el resultat visible del projecte més personal de Dach: el grup Dachsomnia, una iniciativa que lidera des dels seus inicis, "fa uns quatre anys", explica ell mateix. El grup és format, a més a més, per Eduard Corominas (baix), Andreu Moreno (bateria) i Xavier Guitó (responsable dels teclats en dues de les quatre peces que formen Bruixes). Dach reconeix que "la gran tècnica dels músics que m'acompanyen ha estat determinant" en el resultat final del treball discogràfic."
www.casafontrecords.com


‘La barraca', nou disc de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries

L'especial bressol que l'ha vist nàixer, una tradicional barraca del delta de l'Ebre, li ha donat el nom al nou disc de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, amb la col·laboració del músic de Xàtiva Pep Gimeno El Botifarra. La Barraca s'inspira en la música tradicional valenciana i ebrenca. Aquesta col·laboració entre els artistes de Tortosa i el de Xàtiva és la culminació d'una amistat de fa sis anys que vol plasmar en un treball conjunt els vincles comuns en l'àmbit musical i cultural dels dos territoris. a través de jotes, fandangos i havaneres.
La presentació del nou disc s'ha fet auqest dissabte en dues rodes de premsa simultànies i comunicades per videoconferència des del Centre Betània de la Universitat Rovira i Virgili de Tortosa i el Centre de Cultura de Xàtiva. La presentació del nou disc ha començat amb un emotiu record al component de la banda tortosina Jordi Fusté, que no ha assistit a la presentació degut a la recent mort, fa només quinze dies, del seu fill Vidal. Segons ha explicat Artur Gaya, veu dels Quicos, La Barraca “és un viatge musical entre la Catalunya de l'Ebre i les comarques de la Costera i la Vall d'Albaida del País Valencià”. “Un corredor cultural del Mediterrani”, ha explicat Gaya amb el què es vol donar a conèixer tots els trets comuns, sobretot musicals, que tenen els dos territoris.
El disc el formen deu temes, dels quals, l'únic nou és la cançó L'Havanera de la Barraca. La resta han estat aportats pràcticament a parts iguals pels dos grups i bona part són inèdites. El gruix el formen les set cançons que estan basades en melodies de la música tradicional: les valencianes són interpretades pels Quicos mentre que les ebrenques van a càrrec del Botifarra. Completen el treball dos versions creuades: el Fandango dels Adéus que interpreta el grup ebrenc arranjada pel Botifarra i L'u d'Aielo, interpretada per Quico el Célio, que obre el disc amb un nou títol, De la flor de la farina.









Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat